Přejít k hlavnímu obsahu

ESL oznamuje Pro Tour, propojí tak všechny stávající turnaje

4. 9. 2019 | 09:00 Counter-Strike 2
ESL oznamuje sérii Pro Tour, která vzájemně propojí všechny stávající turnaje z režie ESL a DreamHack.
ESL pro tour
ESL pro tour

Nový okruh z produkce ESL propojí více než dvacet turnajů od ESL a DreamHack. Turnaje nově budou propojeny do dvou kategorií - Challenger a Master. Zatímco kategorie Challenger nabídne šanci začínajícím týmům, kategorie Master nabídne boje těch nejlepších týmů světa.

IEM Katowice

Přesný formát zatím ESL nepotvrdilo, myšlenka je však jasná. Každý tým se bude moct dostat do turnajů kategorie Challenger. Do této kategorie budou patřit turnaje DreamHack Open, ESEA MDL, ale také ESL Nationals, kam patří také CZ/SK liga. Nejúspěšnější týmy z této kategorie se probojují do kategorie Masters, kde budou turnaje s dotací 250 000 dolarů a výš. Tam budou patřit turnaje ze sérií ESL One, DreamHack Masters, Intel Extreme Masters a ESL Pro League. 

Týmy v kategorii Masters budou sbírat body za umístění v turnajích. Nejúspěšnější týmy poté dostanou pozvánku na vrcholy sezóny, které budou tvořit vlajkové turnaje ESL - IEM Katowice a ESL One Cologne.

ESL si tím slibuje větší otevřenost a kompetitivnost svých sérií, zároveň pro příští sezonu slibuje celkový prize pool více než 5 milionů dolarů.

 

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.