Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský TwitchCon je zrušen kvůli obavám z koronaviru

6. 3. 2020 | 21:30 Twitch.tv
Druhý evropský TwitchCon měl 2. a 3. května zavítat do Amsterdanu, ale nyní se jako spousta dalších ruší v rámci opatření proti šíření koronaviru COVID-19. Organizátoři budou vracet plnou cenu za zakoupené vstupenky a vyjadřují svůj soucit s nakaženými po celém světě.
St. Nicholas Church Amsterdam
St. Nicholas Church Amsterdam

Druhý evropské ročník tradiční akce, kde mohou fanoušci potkat své oblíbené streamery, zakoupit exkluzivní merch a užít nabitý víkend, se nenávratně ruší – nikoliv jen posouvá. Jedná se tak o další z mnoha událostí, ať ve světě esportu nebo mimo něj, které se staly obětí nového viru. Pořadatelé dávají jasně najevo, že nehodlají riskovat zdraví všech zúčastněných, od streamerů přes zaměstnance až po fanoušky.

Twitch však slibuje vrátit plnou cenu všem držitelům vstupenek, a to nejpozději 9. dubna. Stejně tak to na rozdíl třeba od IEM Katowice bude s ubytováním, pokud tedy bylo zařizováno přes "Twitch’s hotel block". Pokud ne, nezbývá než kontaktovat svůj hotel, obeznámit ho se situací a domluvit se na podmínkách.

Milovníci Twitche a samotní streameři z Evropy přichází o nedalekou akci, další TwitchCon je totiž naplánován v San Diegu. Termínem jeho konání je víkend 25. až 27. září, tak uvidíme, jestli se situace do té doby zklidní.