Přejít k hlavnímu obsahu

EXKLUZIVNĚ: Litarvan se stává prvním českým hráčem, který dosáhl nejvyššího ranku Valorant!

3. 5. 2020 | 01:41 VALORANT
Nejsou to ještě ani celé dva dny, co byl do Valorantu vypuštěn hodnocený režim, a Česká republika už má svého prvního Valoranta! Ano, název nejvyššího dosažitelného ranku je možná zvláštní, ale to nic nemění na skutečnosti velkého úspěchu hráče s přezdívkou Litarvan. Že nevíte, o koho jde? Tak to se pěkně usaďte!
Xhumanisa Gaming
Xhumanisa Gaming

UPDATE: V průběhu noci se vyrojila spousta spekulací a důkazů o Litarvanovi, které si dáváme dohromady a v nejbližších chvílích projednáme v rámci admin týmu i s komunikací s ostatními stranami. V tento moment ale můžeme prohlásit, že ne všechny z podezřelých náležitostí zapadají do jedné verze, a proto nyní není možné vyjádřit jednoznačný verdikt. V rámci presumpce neviny tedy aktuálně platí naše gratulace k velkému úspěchu!


Z celého světa se prvním známým Valorant hráčem stal Tyson 'TenZ' Ngo, hráč působící pod organizací Cloud9. Vzhledem k vysokým časům hledání zápasů na takto vysokém MMR se zatím ale o extra mnoho dalších případech neví. Kromě TenZe se hovoří například o Nicku 'nitr0' Cannellovi, hráči CS:GO týmu Liquid. Ani Evropa nemusela čekat dlouho na své první vlaštovky, a nás těší, že jedna z prvních přiletěla z našich končin.

Okolo půlnoci se na rank Valorant totiž po pouhých osmi hodnocených hrách vyšplhal 23letý Lukáš 'litarvan' Navrátil. Bývalý hráč Battalionu 1944 dosud nikdy nehrál kompetitivně, ale v novém FPS titulu viděl velkou příležitost a se startem Closed Bety si dokonce kompletně pořídil nové vybavení a začal svoji cestu streamovat.

V tu chvíli jej ale zřejmě ani nenapadlo, že by mohl dosáhnout takového úspěchu, jako že se stane prvním českým hráčem, jenž dosáhne nejvyšší možné hodnosti. Pokud vás zajímá, s čím na Valorant dosáhl, tak především hraním Brimstona, v ojedinělých případech Phoenixe. Právě s druhou jmenovanou postavou zvládl vyhrát i poslední hru, které ale předcházelo utkání proti cheaterovi. V tu chvíli se však ukázala síla Vanguard Anti-Cheatu, který po několika odehraných kolech podvodníka zabanoval, zápas zrušil, a Litarvan mu tak nyní může být vděčný. Na rozhodující zápas však musel kvůli vysokému MMR čekat neuvěřitelných 52 minut.

Litarvan

Na obrázku výše si můžete detailněji prohlédnout závěr cesty za hodností Valorant. Výhra 13-0 byla pátým z rozřazovacích zápasů, po kterých díky vysokému MMR z předešlého hraní režimu Unrated dostal Immortal 3, a byl tedy pouze několik krůčku od vrcholu. Smazaná hra proti cheaterovi v historii vidět ani není, a k dosažení milníku mu tedy opravdu stačilo pouze dvakrát vyhrát, mezi což si dovolil vložit i jednu prohru.

V první řadě bych chtěl říct, že jsem nečekal, že Valorant rank obdržím hned druhý den po spuštění rankedů. Už při releasu hry jsem věděl, že ve Valorantu je potenciál a dal jsem tomu vše. Víceméně i Unrated hry jsem tryhardil s partou co nejvíce a evidentně se to vyplatilo. I přes nouzový stav chodím do práce a volný čas jsem věnoval a věnuji pouze Valorantu. Začal jsem i streamovat a mám v plánu se věnovat Valorantu, co nejvíce to půjde,

prohlásil nadějný hráč a streamer pro portál PLAYzone.cz.

Litarvan si kromě streamování vyzkoušel i dva turnaje na portálu Grunex, kde však s týmem nedokráčel moc daleko. S novou organizací Xhumanisa Gaming ale zůstane spojen i nadále, jen byl jako kapitán pověřen složením nové sestavy, se kterou by chtěl aktivně působit i na turnajové scéně. Své vyjádření uzavřel takto:

Pokud to bude možné, rád bych k sobě našel aktuálně tým, případně se k nějaké sehrané partě přidal. Jelikož máme možnost nastoupit pod nově startující organizaci Xhumanisa Gaming, bylo by fajn, najít skvělou partu, co ve Valorantu vidí stejný potenciál, jako vidím já.

Na jedinečný moment dosažení ranku Valorant se můžete podívat v klipu naspodu článku, sledovat Litarvanovo počínání můžete kromě pravidelného vysílání na Twitchi sledovat i na Twitteru, nebo Instagramu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.