Přejít k hlavnímu obsahu

Faker daruje 25 000 dolarů na boj s koronavirem

13. 3. 2020 | 14:07 League of Legends
Asi nejznámější hráč League of Legends, Faker, se rozhodl pomoci ve vývoji léku na koronavirus SARS-CoV-2 formou finanční podpory. Tento virus způsobující respirační nemoc COVID-19 celosvětově infikoval už přes 130 000 obětí a jeho situaci v ČR sledujeme v posledních dnech snad všichni.
Faker
Faker

Hráče Lee „Faker“ Sang-Hyeok snad není potřeba ani představovat. Tento legendární jihokorejský midlaner se proslavil díky svým mechanikám a už od roku 2013 obléká barvy týmu T1, jehož spolumajitelem se nedávno stal. Pro tuto organizaci se mu ve svých třiadvaceti letech podařilo mimo jiné i třikrát vyhrát Worlds.

Korejská liga LCK byla v pátek 6. března odložena, aby se zajistilo bezpečí všech zúčastněných. Soutěž bude v nejbližší budoucnosti pozastavena, možná až do úplného vymýcení koronaviru. Stejně tak bude naloženo s čínskou LPL. Jižní Korea je s necelými 8 000 nakaženými čtvrtou nejpostiženější zemí na světě. Celosvětově je nakaženo 127 000 obyvatel, vyléčeno bylo přes 68 000 osob a nemoci podlehlo skoro 5 000 lidí.

Faker je jen dalším z řady ostatních LoL hráčů přispívajících na léčbu nemoci. Doinb z týmu FunPlus Phoenix daroval prostředky už v lednu a Chovy z DragonX podpořil boj s virem začátkem tohoto měsíce. Fakerovi kolegové z T1 předají výdělek ze svých streamů z tohoto týdne na stejné účely.
 

Soucítím se všemi, kteří se dřou dnem i nocí bojem s COVID-19. Chtěl jsem jim pomoci a přišlo mi, že přispět organizaci Community Chest of Korea byla nejlepší volba. Doufám, že se všichni sjednotí, abychom mohli překonat tuto hroznou situaci a doufám, že uvidím, že ti, co potřebují podporu, ji dostávají,

vyjádřil se ke svému daru Faker.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: Faker, koronavirus, LCK