Přejít k hlavnímu obsahu

Fantastický úspěch českého hráče! Dreedy s týmem UCAM ovládl španělskou ligu

26. 3. 2021 | 21:13 League of Legends
Pohár jedné z nejprestižnějších evropských lig míří i do Česka, nejvyšší španělskou soutěž ovládli UCAM s Dreedym na topu.
LVP SL Champions
LVP SL Champions
Zdroj: SuperLiga

Blíží se European Masters a my známe vítěze většiny evropských regionálních soutěží. Především ze Španělska k nám včera dorazila fantastická zpráva. Z vítězství v jedné nejprestižnějších ERL se raduje topař Jakub "Dreedy" Viceník, který od začátku letošního roku hájí barvy španělského celku UCAM, vlastněného stejnojmennou soukromou univerzitou v Murcii. Jedná se o druhého hráče tuzemské scény, který na tuto trofej dosáhl, Aleš "Freeze" Kněžínek ji získal před dvěma lety.

Mladou organizaci UCAM čekal teprve třetí split v nejvyšší španělské lize, v tom prvním dosáhla na dělené páté místo, v následujícím po sedmé příčce v základní části nepostoupila do play-off. To vedlo management k obměně sestavy a na top přišel právě Dreedy. Toho jsme u nás mohli naposledy sledovat v barvách Team Sampi, se kterým v letním splitu Mastercard Hitpoint Masters obsadil třetí příčku. Následně se dvacetiletý topař vydal do zahraničních evropských soutěží, po angažmá v britských Barrage a řeckých We Love Gaming jeho cesta vedla právě do Španělska.

LVP SL základní část
LVP SL základní část
Zdroj: Leaguepedia

UCAM se v základní části jarního splitu LVP SuperLigy Spring 2021 prezentovala vyrovnanými výkony, v obou duelech podlehla pouze Movistar Riders a s bilancí 11-7 mířila do play-off z druhého místa, které jí zajistilo nasazení v semifinále, v němž narazila na jednoho z největších favoritů soutěže Vodafone Giants. UCAM si ovšem s organizací, která vyhrála španělskou ligu v jarním splitu 2020, poradila ve čtyřech hrách a postoupila do finále.

V něm se o titul utkala s Cream Real Betis. V základní části hrály týmy shodně 1:1, potkaly se ale v tie-brakeru o postup z druhého místa. Ten k vítězství dovedli hráči UCAM, proto se s lepší bilancí dali považovat za papírové favority. A svoji roli jednoznačně potvrdili, otáčet z lehké nevýhody museli pouze ve druhé mapě, celkově finálovou Bo5 ovládli ve třech hrách a získali pro organizaci premiérový titul. První titul v ERL je to také pro Dreedyho, kterému gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci česko-slovenské scény a přejeme více titulů do budoucna!

LVP SL play-off
LVP SL play-off
Zdroj: Leaguepedia
Štítky: Dreedy