Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe Clan ukončil spolupráci s hvězdou NBA za antisemitské nadávky

11. 3. 2021 | 08:00 Twitch.tv
Hvězdný hráč NBA Meyers Leonard se stal investorem organizace FaZe Clan v roce 2019, přičemž organizace s ním momentálně oficiálně přerušila styky poté, co použil nevhodnou nadávku při streamování CoD: Warzone.
Faze Clan vs Meyers
Faze Clan vs Meyers
Zdroj: koláž Faze Clan / Meyers Leonard

Devětadvacetiletému americkému basketbalistovi Meyersovi Leonardovi se jeho poslední stream nevydařil podle jeho představ. Když byl totiž v zápalu boje v CoD: Warzone, neuvědomoval si svůj slovník, natož že by jeho slova mohla ohrozit jeho kariéru Twitch streamera. Po použití antisemitské urážky Meyersem během streamu se FaZe Clan rozhodl s jejich dlouhodobým investorem ukončit spolupráci. Meyers se brání tím, že nevěděl, co slovo znamená, FaZe však na to nebere ohledy. „Byli jsme neuvěřitelně zklamaní, když jsme dnes slyšeli Meyersův projev. FaZe samozřejmě netoleruje jakékoliv diskriminační projevy jakéhokoliv druhu,“ uvádí FaZe.

Ve videu níže je slyšet jeho etnická nadávka, která odkazovala na židy. Bývalý profesionální hráč CoD: Warzone, Tyler "TeePee" Polchow, který v době incidentu s Meyersem hrál, se následně omluvil za to, že se tomuto výroku smál. Tyler ještě dodal, že nevěděl, co daná nadávka znamená a jaký by mohla mít dopad. Twitch zvažuje situaci ohledně NBA hvězdy a jeho kanálu, protože Meyers jasně porušil základní podmínky Twitche, jelikož Twitch má nulovou toleranci k nenávisti projevované využitím diskriminačních slov, které spadají do podobných kategorií.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: FaZe Clan