Přejít k hlavnímu obsahu

FC Viktoria Plzeň ve spolupráci s týmem Inaequalis angažuje čtyřčlennou FIFA sekci

22. 5. 2019 | 13:29 EA SPORTS FC 24
FC Barcelona nebo FK Teplice. Co mají tyto kluby společného? No samozřejmě nedávný vstup do esportu. Do této skupiny se od 28. dubna řadí také FC Viktoria Plzeň, která ve spolupráci s Inaequalis spouští svůj projekt zapojený do světa online her.
FC Viktoria Plzeň esports
FC Viktoria Plzeň esports

Krátce po vstupu teplického fotbalového klubu do prostředí esportu tu máme další velkou rybu z nejvyšší domácí soutěže, vicemistra ligy FC Viktoria Plzeň. Svou premiéru si Viktoria odkroutila na prvním offline finále CZC.CZ iSport Ligy, kde nechyběla ani nejužší domácí špička v čele s Lukášem 'T9Laky' Pourem.

Právě on byl v posledních týdnech bez angažmá a čekal na tu správnou nabídku. Ta přišla právě nyní, když si Inaequalis plácli na spolupráci s FC Viktorií Plzeň a on by měl být hlavním tahounem. Právě v plzeňském kraji má tradiční herní spolek své kořeny a podobně jako u nedávného oznámení FK Teplice spolu s Nessus Gaming jde o logický krok v dalším posunu. Druhým podporovaným hráčem je Pavel 'Pikej' Kail právě z Inaequalis.

„Hráčská organizace Inae sdružuje hráče z celé republiky, přesto si ji Viktoria pro spolupráci vybrala především proto, že sídlí v Plzni a ve svém zaměření se vyhýbá násilným hrám,“

zní v závěru prvotního prohlášení.

FC Viktoria Plzeň esports

UPDATE 22. května | Na tiskové konferenci byla esportová divize FC Viktoria Plzeň oficiálně přivítána a při této příležitosti proběhl i showmatch mezi T9Lakym a Janem Kopicem, který těsně zvládl přední domácí FIFA hráč. Odhalena byla také kompletní sestava, která kromě Lakyho s Pikejem obsahuje také Radka 'Typci' Bartáka a Jakuba 'JamesBony' Němce. Celá čtyřčlenná soupiska se v těžké konkurenci bude snažit zaujmout pozici domácí jedničky, což naznačil hned prvotní úspěch T9Lakyho v plzeňském dresu.

Součástí celého projektu budou i další propagační aktivity, jako je vlastní Twitch kanál, speciální produkty v oficiálním shopu či výzvy a souboje s hráči A-týmu, jako byl na uvedení esportové divize právě Jan Kopic. Na představení jednotlivých hráčů se můžete podívat na oficiálních stránkách FCVP.

„Ačkoliv jde o prostředí, které se v českém fotbale teprve rozvíjí, Viktoria v něm vidí potenciál. Můžeme tím oslovit řadu našich stávajících příznivců, získat nové a samozřejmě opět s našimi fanoušky propojit také partnery klubu,“

vyjádřil se k uzavření spolupráce generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Mnoho lidí dnes spílá dětem, kolik času tráví u displeje, ať už telefonu, tabletu, nebo PC. V Inaequalis se snažíme nebojovat s dnešním trendem displejů a online hraním, ale hledáme cestu rovnováhy mezi esportem a tradičním sportem. Když jsme s Viktorií Plzeň začali domlouvat partnerství, bylo nám jasné, že se rodí výjimečné pojetí fotbalu, který všichni milujeme a dokáže nás spojovat. A proč zrovna Viktoria Plzeň? Inaequalis vzniklo v Plzni. Máme Plzeň v srdci,“

doplnil lídr herního spolku Inaequalis Jan Pešek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.