Přejít k hlavnímu obsahu

Miki a Seron nedali Slavii šanci a FK Pardubice jsou novým králem e:LIGY

5. 4. 2021 | 21:30 EA SPORTS FC 24
Oficiální česká liga ve FIFA 21 má za sebou dlouhý kvalifikační proces, který měl za cíl určit dva nejlepší týmy. Náročný víkend nejlépe zvládli hráči esportových divizí klubů SK Slavia Praha a FK Pardubice, právě ti se tak dnes od 20:15 utkají o prestižní titul v živém přenosu na televizní stanici ČT Sport.
FK Pardubice jsou vítězem e:LIGY
FK Pardubice jsou vítězem e:LIGY
Zdroj: oficiální grafika

Finálová část druhého ročníku e:LIGY probíhala od sobotního dopoledne, kdy se dvojice hráčů všech osmnácti klubů nejvyšší české fotbalové soutěže FORTUNA:LIGA utkaly o postup do nedělního play-off. Dvě skupiny byly pětičlenné a dvě čtyřčlenné, z každé však mohly postoupit pouze dva nejlepší týmy. Skupiny C a D nabídly bodovou shodu hned tři týmů, černého Petra si bohužel vybraly SK Sigma Olomouc a 1. FC Slovácko. Po těsných prohrách však jistě smutní také dva další týmy na třetích místech, Bohemians Praha 1905 a MFK Karviná. O zápase Karviné proti obhájcům z Viktorie Plzeň a následné kauze jsme se rozepsali v samostatném článku.

Mezi favority vrcholné části soutěže patřily nejen dvojice Slavie, Sparty či právě Plzně, ale v tichosti také FC Fastav Zlín a FK Pardubice. Jejich barvy totiž hájili špičkoví hráči RIIJK a Huhnak, popřípadě Miki a Seron. Druhá zmíněná dvojice byla ve skupinové fázi vůbec nejsuverénnější a s čistým štítem si poradila také ve čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi. FC Viktoria Plzeň po velkém comebacku dokázala vyřadit zlínské duo hráčů Entropiq a složení prvního semifinále bylo na světě. Seron a Miki, kteří ještě nedávno společně hájili barvy Sampi.Tipsport, se však od loňských šampionů nenechali zaskočit a po výhře 3:1 se stali prvními finalisty e:LIGY.

Ve druhé polovině pavouka se nejvíce favorizovaly pražské kluby, Sparta i Slavia své role ve čtvrtfinále splnily. Slávistické duo DRMi10, CptKubajz zametlo se Slovanem Liberec poměrem 3:1, sparťané se k postupu dále protrápili. Ve velké formě hrající Emerickson však odvrátil vyřazení a fanoušci se opravdu dočkali velkého pražského derby. Oblíbený streamer i tam přidal dvě důležité výhry a poslední čtvrtfinálová série šla do pátého zápasu. Emerickson tam vedl už 3:0, ale DRMi10 předvedl neskutečný obrat, který zakončil na penalty a posunul klub z Vršovic do finále. Velkou zajímavostí Slavie je fakt, že je podruhé ve finále, ale ve zcela jiném složení.

Druhý ročník oficiální soutěže od Ligové fotbalové asociace vyvrcholí v pondělí večer v přímém přenosu v televizní stanice ČT Sport. Ještě předtím, než se proti sobě od 20:15 postaví FK Pardubice a SK Slavia Praha, tak ještě v neděli večer proběhl zápas o třetí místo. Sparta už ze sebe bohužel více nedostala, a tak si obhájci z FC Viktorie Plzeň spravili chuť ziskem bronzu. Zejména pro šestnáctiletého Ondru17 jde o velký vstup do světa.

Výsledek finálové série:

  • DRMi10 vs. Miki – 1:3
  • CptKubajz vs. Seron – 3:4
  • CptKubajz vs. Miki – 0:1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.