Přejít k hlavnímu obsahu

FK Teplice jsou dalším fotbalovým klubem, který zakládá svou esportovou divizi

15. 4. 2019 | 19:25 EA SPORTS FC 24
Po AC Sparta Praha a AS Trenčín tu máme třetí český či slovenský fotbalový klub, který vstupuje do světa elektronického sportu. Žlutomodrý dres budou oblékat dosavadní hráči týmu Nessus Gaming.
FK Teplice FIFA 19
FK Teplice FIFA 19
Zdroj: Zdroj

Myšlenku propojit svou organizaci Nessus Gaming a fotbalový klub z Teplic dostal samotný zakladatel týmu Štefan 'Šragi' Šraga, který je právě teplickým rodákem a jehož bratranec za FKT dokonce jednu dobu kopal. Ačkoliv už není hraní jeho primárním zaměřením, čas od času se nějakého turnaje zúčastní. Vedení vlastní organizace, kterou nyní posouvá o několik levelů výše, je však jeho hlavní prioritou.

Ke spojení aktivit Nessus Gaming a FK Teplice se vyjádřil takto:

V Ústeckém kraji asi neexistuje prestižnější sportovní značka než je teplický fotbalový klub, proto pro nás bude čest na turnajích nosit žlutomodré barvy a reprezentovat klub ve světě esportu.

Největším jménem aktivní soupisky FK Teplice je bezesporu Dominik 'Seron' Čermák, který je ve 14 letech vycházející hvězdou domácí scény. Tento status před měsícem prokázal na finále FUT Nation Championship, kde veškerým favoritům v čele s reprezentanty AC Sparta Praha vypálil rybník a zvítězil. Soupisku pak doplňují dva hráči, kteří se kromě klasických turnajů věnují i klání 2 proti 2, Roman 'Angel' Protivínský a Jiří 'Brynycho' Breycha. Ještě v barvách Nessus Gaming si tito hráči zahráli v Polsku nebo ovládli celé stupně vítězů UNIZA Masters. Je tedy jasné, že s novým fotbalovým klubem na poli esportu se bude muset počítat.

Horní řada – Šragi, Seron
Spodní řada – Angel, Brynycho

FK Teplice Šragi
FK Teplice Seron
FK Teplice Angel
FK Teplice Brynycho
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.