Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic vstupuje na VALORANT scénu akvizicí jednoho z nejlepších týmu v Evropě

4. 2. 2021 | 16:46 VALORANT
Se startem VALORANT Champions Tour se roztrhl pytel oficiálních oznámení. První turnaj sezóny se bude týkat také slavné organizace Fnatic, která do svých řad nabrala opravdu špičkovou pětici.
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT

Sezóna začíná a organizace, které VALORANT zatím jen sledovaly, se snaží podepsat ty nejlepší možné hráče. Pořádně šťavnatou rybu ulovili na poslední chvíli do sítě manažeři Fnatic, díky které se slavné jméno okamžitě zařadí mezi absolutní špičku v dalším z mnoha titulů. Oranžovo-černý dres budou nově oblékat hráči, jenž pod původním názvem SUMN FC v pěti různých turnajích loni postoupili do finále a jednou dokonce zvítězili. Velká konzistence a druhé místo z největšího turnaje dosud, First Strike Europe, dělá z tohoto týmu aktuální světovou dvojku dle uznávaného žebříčku theSPIKE. Vyčkávání na ten správný moment vyšlo Fnatic na jedničku.

Kapitánem týmu je Jake 'Boaster' Howlett, vedle kterého hrají i další dva hráči z britských ostrovů. Od vzniku týmu v srpnu proběhla v pětici jediná změna, když v září nahradil Denise 'dinkzj' Tkacheva bývalý CS:GO hráč Kostas 'tsack' Theodoropoulos. V tomto složení to týmu šlape, o čemž se nejednou mohla přesvědčit i tehdejší česká sestava Entropiq. Do letošní sezóny ještě bez organizace vstoupila dnešní sestava Fnatic postupem do semifinále Red Bull Home Ground, kde ještě jako SUMN FC podlehla týmu Liquid. Evropské scéně po většinu roku 2020 dominovali G2 Esports, od jejich první porážky se však špička mírně vyrovnala, takže Fnatic mají jasné cíle. První VALORANT Champions Tour dnes začíná otevřenou kvalifikací a tihle borci tam chybět nebudou.

VALORANT sestava Fnatic:

 Velká Británie Jake 'Boaster' Howlett
 Chorvatsko Domagoj 'Doma' Fancev
 Velká Británie James 'Mistic' Orfila
 Velká Británie Muhammad 'Moe40' Hariff
 Řecko Kostas 'tsack' Theodoropoulos

 Velká Británie Jacob 'mini' Harris – trenér

Zdroj: fnatic.com
Štítky: fnatic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.