Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite je nyní dostupný na Google Play!

22. 4. 2020 | 18:34 Fortnite
I přesto, že Fortnite je dostupný pro Android zařízení déle než rok, jeho uveřejnění na Google Play jsme se dočkali až teď. Co způsobilo takové opoždění a na jakých zařízení si můžete Fortnite zahrát z pohodlí svého mobilního telefonu?
Fortnite na google play
Fortnite na google play

Fortnite se stal populární nejen na PC, či konzolích. Po vydání na mobilní zařízení se mohl těšit velké oblibě, avšak nikdy nebyl vydán na Google Play. Epic situaci odůvodnil tím, že Google Play si bere 30% z finanční částky a obával se, že tento poplatek je dokonce nezákonný. Nyní po 18 měsících došlo k dohodě mezi oběma společnostmi.

Fortnite pro android

Google podle Epicu znevýhodňoval aplikace, které nepochází přímo z jejich obchodu a považoval je za malware. Také Epic prohlásil, že Google může jejich aplikace blokovat, či spamovat nepříjemná vyskakovací okna. Epic se z tohoto důvodu rozhodl na Google play přejít, ale i nadále si jej můžete stáhnout z jejich oficiálních webovek. Zároveň tlačí i na Google, aby nebyl takto agresivní vůči vývojářům a snížil poplatek za umístění na seznam obchodu.

Jaké jsou vlastně minimální požadavky, pokud si chcete zahrát Fortnite i na svém Android zařízení?

  • 64 bitový systém, Android 5.0 lollipop a výše
  • 3 GB volného místa
  • 3 GB RAM
  • GPU Adreno 530 a výše, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 a výše
Štítky: Android,