Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč usnul během EpikWhale Cupu

16. 3. 2021 | 09:00 Fortnite
Patnáctiletý profesionální Fortnite hráč Deyy usnul během jedné z přípravných her do FNCS. Jako omluvu použil svůj Twitter, pro jeho spoluhráče to bylo neuctivé chování. Deyy je momentálně plně připraven na finále FNCS a jediné, co mu lítá hlavou, je být co nejlépe umístěný.
Fortnite FNCS
Fortnite FNCS
Zdroj: Fortnite

Incident se stal při hraní EpikWhale Cupu, který má sloužit jako příprava na nadcházející finále FNCS. Deyy při první hře usnul a znemožnil tak svým spoluhráčům připojit se do hry. Jeden ze spoluhráčů, Evan "Cented" Barron z FaZe Clanu, se k situaci vyjádřil na svém Twitteru: „Fortnite není koníček. Je to moje práce a mým snem je být nejlepší. Taktéž je to sen mých spoluhráčů. Hrát, jak nejlépe umím, je základ respektu k mému týmu. Je neuctivé ignorovat lidi, se kterými se zaregistrujete do turnaje a hrajete,“ napsal Cented.

Ve své omluvě Deyy vysvětluje, že za své činy bere veškerou odpovědnost a dodal, že byl sice pod stresem komunity, ale postará se o to, aby se tato situace již neopakovala. Kromě toho, že se Deyy neukázal na turnaj včas, to tweety, které ačkoliv byly od té doby smazány, ještě zhoršily.

Deyy twitter
Deyy twitter
Zdroj: Twitter

Zástupci esportové organizace Endless, která je zaměstnavatelem nadějného patnáctiletého hráče, uvedli, že mají hluboký zájem o zdraví a pohodu všech jejich hráčů. Cented nakonec potvrdil, že s Deyym situaci vyřešil a dále prosil komunitu, aby dali Deyyovi chvíli pauzu, aby se z této těžké situace dostal co nejdříve. Ačkoliv se stalo, co se stalo, Deyy je už plně připraven na finále FNCS a tento víkend si jde pro dobré umístění. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Deyy, EpikWhale Cup