Přejít k hlavnímu obsahu

Fredi byl s izraelským mixem jediný krůček od uzavřené části kvalifikace na Asia Minor

16. 2. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
O Karlovi 'fredi' Královci nebylo v poslední době vůbec slyšet, a když se na nějakém turnaji objevil, tak šlo o menší zahraniční klání s různými cizineckými mixy. Tedy s výjimkou V4 Future Sports Festivalu, kam překvapivě loni postoupil. A tentokrát šlo turnaj z těch nejdůležitějších, o úvodní kvalifikaci na asijský Rio Minor.
fredi / Yenkee
fredi / Yenkee

Otevřené kvalifikace na Rio Minor jsou pro Evropu u konce a českým ani slovenským zástupcům to v žádném případě neklaplo ani do druhé fáze, tedy uzavřené kvalifikace. O ni se nyní pokoušejí týmy z jiných regionů, jako jsou třeba různé kouty Asie. Takto byla 15. února na programu úvodní kvalifikace pro Blízký Východ, kde mezi účastníky můžeme překvapivě vidět i české barvy. Hádáte správně, do akce se pustil právě Karel 'fredi' Královec.

Ten se v rámci shinelikedemons spojil s triem Izraelců a rodenem z Francie, který loni hájil barvy LDLC. Pravidla jsou ve všech koutech světa stejná a z daného regionu stačí i tady mít jen nadpoloviční část sestavy. Za jiné týmy si takto zahráli i Jayzwalkingz ze Švédska, crank z Polska nebo Basso z Dánska. Přirovnat by se to tak svým způsobem dalo k naší lokální kvalifikaci na V4 Future Sports Festival, kde "smurfovala" celá řada cizinců.

V první ze dvou Open kvalifikací pro tento kout Asie si fredi a spol. poradili například s pátým nasazeným celkem Camel Riders (vskutku příznačný to název). SLD nakonec došli až do semifinále, kde se stejně jako v evropských kvalifikací přešlo v rámci duelu o postup na BO3 sérii. Na Mirage, picku frediho celku, nejvíce řádil právě český střelec. K získání mapy ale nestačilo ani 33 fragů, ADR 127.7 a celkový rating 1.86. Na Dustu už si Team Finest počínal podstatě suverénněji a Démonům nic nedovolil. Fredi tak se svým zahraničním mixem skončil těsně před branami asijské Closed kvalifikace, nicméně věříme, že na druhý pokus ještě zabojuje.

PLAYzone Challenge 2020
Zdroj: @fredicsgo
Štítky: fredi, Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.