Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen: Celý rok bol viac-menej stereotyp – eat, sleep, CS:GO

8. 2. 2021 | 12:00 Counter-Strike 2
David 'frozen' Čerňanský je v současnosti nejlepším hráčem u nás a již v 18 letech patří k evropské špičce. My jsme vám s touto slovenskou hvězdičkou slibovali rozhovor v rámci našeho TOP 10 žebříčku, který frozen podruhé v řadě ovládl, a jen co se dohrál pro mousesports bronzový cs_summit 7, tak vám jej v plné kráse přinášíme nyní.
David 'frozen' Čerňanský
David 'frozen' Čerňanský
Zdroj: Zdroj

Jaký je to pocit být nejlepší hráč nejlepší z krajiny a scény, odkud pocházíš?

Pocit je to skvelý, ale ako každoročne opakujem, CZ/SK rebríček pre mňa nemá nejakú hodnotu.

Jak hodnotíš uplynulou sezónu z individuálního pohledu?

Individuálne to nebolo najhoršie, ale viem, čo dokážem a čoho som schopný, a aj keď to štatisticky možno vyzerá dobre, stále nie som tam, kde by som chcel byť so svojou hrou.

Byl jsi nějak ovlivněn pandemií koronaviru, kromě samotného faktu, že nebyly turnaje?

Rozdiel medzi onlinom a lankami je celkom veľký, ale demotivácia tam nikdy nebola. Jediné, čo mi tak chýba, je atmosféra v tých arénach, ale to je tak celé.

Cítíš, že vám jako týmu více sedí online nebo LAN prostředí, vůči konkurenci? Protože po silném startu roku jste na nějaký čas vypadli i z TOP 10.

Tak za mňa určite lanky hlavne kvôli prostrediu, ale s onlinom som nikdy nemal problém, keďže kedysi sme s eXtatusom hrali online turnaje každý deň, len teraz je to proti lepším tímom. (smiech)

David 'frozen' Čerňanský
David 'frozen' Čerňanský
Foto: HLTV.org

Jak často jsi byl s týmem například na bootcapmu, když panovala různá opatření?

Minulý rok sme na bootcampe boli raz, čo je dosť zmena oproti normálnej sezóne, kedy tam sme 4-5krát za rok. S tímom sme to dali na menší "online" bootcamp a celý rok bol viac-menej stereotyp – eat, sleep, CS:GO.

Na jaký loňský turnaj nejvíce vzpomínáš? A naopak který zápas bys nejradši vymazal z paměti?

Myslím, že najlepšia spomienka bude asi na Londýn na začiatku roku, kde sme porazili NAVI vo finále a individuálne som mal asi najlepší turnaj. Najhoršia spomienka budú Katowice. Celý tím sme stáli pred TV pár minút pred poslednou hrou proti 100 Thieves o postup do play-off, keď vyhlásili, že turnaj bude dohratý bez divákov. Následne na to sme prehrali, a to bola vlastne aj posledná lanka.

Nová sezóna už ale začala a vy už máte za sebou změnu v sestavě i první turnaj. Jste na úvod roku spokojeni se třetím místem z cs_summit 7?

Sme spolu krátko, pred Summitom sme trénovali deň a brali sme to skôr ako warmup turnaj. Osobne si myslím, že play-off je dobrý výsledok.

Jak zatím hodnotíš acoRa, zapadl vám do týmu dobře? Co všechno vaší hře přinese?

AcoR nie je žiadny nováčik a už dlhšie vykúkal z Tier 2 dánskych tímov. Myslím, že len nikdy nedostal šancu ukázať sa na svetovej scéne. Je to šikovný chalan a už teraz má dosť skúseností, myslím, že nám treba iba veľa praccov. (smiech)

Uvažovali jste i nad někým jiným na pozici snipera? Jaká byla hlavní motivace sáhnout do základní pětice?

Padli dve mená, jedno z nich bolo acoR, ktorý je momentálne u nás. Rozhodnutie spravil celý tím a zhodli sme sa, že potrebujeme nové AWP a hlavne zmenu.

David 'frozen' Čerňanský
David 'frozen' Čerňanský
Foto: HLTV.org

Nemáš nějaké náznaky, kdy by mohly být první LAN turnaje, i kdyby jen pro hráče samotné?

Sám netuším a ani neviem povedať, môže to byť polrok alebo 2 roky. Lanka sa očakáva tento rok, no myslím, že prítomnosti divákov sa nedočkáme.

Ještě ale k domácí scéně. SINNERS zaznamenali sérii dobrých výsledků, sleduješ je? Kam myslíš, že mají šanci to dotáhnout?

Sledujem a viem, že Robot (KETUBOR) mi hovoril o cieli TOP 30. Aký ciel si stanovia ďalší, je iba na nich, každopádne hráčov majú kľudne na to byť TOP 20, len tu už rozhodujú extra percentá, ktoré sú hráči schopní obetovať. Takže je to iba na nich.

Co s takovým týmem dokáže udělat příchod zkušeného trenéra a největší české legendy?

Tak Robot a Tommy (oskar) majú dokopy nahraté v CSku viacej, ako ja mám nachodené, takže skúseností majú hromady. Záleží iba na tom, aké ciele majú nastavené, ako moc ich chcú dosiahnuť, a čo všetko sú schopní obetovať, aby ich dosiahli.

U nás sezóna také brzy začne, co bys vzkázal na závěr všem hráčům a týmům tady u nás?

Chcel by som poďakovať všetkým, čo nás podporujú a prajem všetkým zdravie.

Štítky: frozen
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.