Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen míří do Evropy! Měl šanci si zahrát na Majoru, nyní však nahrazuje ScreaMa!

7. 1. 2019 | 23:03 Counter-Strike 2
David "Frozen" Čerňanský má v 16 letech na kontě již čtyři tituly mistra České republiky, nyní nastal ten správný čas vyrazit do světa. Předchozí možnosti nedopadly, nyní však jde dobýt Evropu v plné síle. Slovenská hvězda oficiálně opouští Gunrunners a posílí mezinárodní tým NoChance.
Frozen v1
Frozen v1

Už na přelomu minulých let se o Davidu 'Frozen' Čerňanském hovořilo jako jednom z největších nejen domácích, ale i evropských či světových talentů. Nebyl v podstatě nikdo, kdo by si jeho vytříbených dovedností v tak mladém věku nevšiml. Jeho jméno se dokonce dvakrát objevilo mezi tipy TOP20 hráčů světa, kdo by měl v uplynulém roce prorazit. Celé domácí jedničce se v Evropě z hlediska týmových úspěchů nepodařilo pokračovat ve vzestupné tendenci, Frozen se však pravidelně ukazoval například ve FACEIT Pro League. A jelikož v polovině roku 2018 dovršil 16 let, potřebných pro hraní největších lig či účasti na Majoru, stal se ještě žádanějším zbožím.

Dlouho se hovořilo o tom, kdy opustí komfortní zónu, z dnešních Gunrunners uteče a porve se o úspěch v zahraničí. Ještě v době působení u eXtatus se hovořilo o zájmu Sprout, dokud ještě jejich CS:GO sestava byla mezinárodní. V posledních týdnech však v krátkém sledu přišly tři nabídky, které nám potvrdil jeho dlouholetý mentor a týmový kouč, Michal 'KETUBOR' Csontoš. První, od Imperial, zřejmě dorazila v dobách změn a před přesunem do Valiance. Ta druhá by byla skutečná bomba, ale podobně jako u Imperial mělo jít pouze o záskok. Ale jaký! Pokud by XANTARES nepodepsal v BIG, tak Frozen byl jedním z hlavních kandidátů na pozici stand-ina pro Katowice Major.

Frozen MVP

Právě KETUBOR nám prozradil, že když to s BIG nevyšlo, byl slovenský mladík zklamaný. Krátce na to však dorazil třetí invite a bylo jasno. NoChance sice není žádný supertým nebo alespoň supermix, ale složení z nadějného dua nukkye, Radifaction a zkušené dvojice kRYSTAL, Maikelele nevypadá na papíře vůbec špatně. Jak to ale zní, když řekneme, že Frozen v sestavě nahrazuje slavného ScreaMa? Opět to jen podtrhuje fakt, že i když půjde o jeho premiéru v mezinárodním týmu, je Frozen jedním z nejblyštivějších neobroušených diamantů, které se na evropské scéně nacházejí. Tohle je ta chvíle, o které každý věděl, že dříve nebo později přijít prostě musela.

Nejužitečnější hráč posledních dvou Mistrovství České republiky se tak v 16 letech chystá udělat velký krok do světa. Jestli je tým s názvem NoChance správnou volbou nebo nikoliv, to je ve hvězdách – důležité je, že se toho Frozen nebojí a ví, za čím si chce jít. S barvami Gunrunners se rozloučil teprve dnes, v pondělí večer, kdy se v dobrém světle představil ve čtvrtfinále turnaje Pixel.bet Brawl proti cats, kde ho bude shodou okolnosti brzy čekat také premiéra v novém dresu. Domácí jednička si naopak bude muset podruhé v krátkém časovém rozmezí hledat posilu, a to ne jen tak ledajakou, nahradit hvězdného Frozena nebude otázka lusknutím prstem. Vše je ale zatím zcela otevřené.

Na své fanpage se Frozen vyjádřil následovně:

„Prichádza čas, kedy opúšťam túto CZ/SK elitu po troch, povedal by som že úspešných rokoch. Chalanom by som chcel poďakovať a taktiež popriať veľa šťastia do budúcna, na toto obdobie budem ešte veľmi dlho spomínať. Dúfam, že sa ešte uvidíme!“

A pár slov dodal také přímo pro PLAYzone.cz:

„Nie je to nejak zvláštny pocit, skôr motivácia skúsiť niečo nové a priučiť sa niečomu. Nejdem tu písať, čo všetko chceme dosiahnuť, pretože najprv treba zapracovať a výsledky prídu časom, priorita je hlavne nájsť organizáciu a potom sa už len odraziť. — Offerov bolo dosť, ale všetko má svoj čas.“

Sestava týmu NoChance:

 Německo Kevin 'kRYSTAL' Amend
 Švédsko Mikail 'Maikelele' Bill
 Litva Žygimantas 'nukkye' Chmieliauskas
 Norsko Haakon 'Radifaction' Tholo
 Slovensko David 'Frozen' Čerňanský

Štítky: NoChance, BIG, frozen
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.