Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports jsou konečně kompletní, pětici doplnila očekávaná hvězda

1. 8. 2020 | 16:09 VALORANT
Už je to více než měsíc, kdy slavná evropská organizace G2 Esports vstoupila do vod Valorantu akvizicí tří hráčů. Krátce na to byl podepsaný i čtvrtý, ale ve dvou dosavadních turnajů byl pátý hráč vždy stand-inem. Tohle se ale s přelomem měsíce konečně mění.
davidp
davidp

Kam G2 přišli, tam zvítězili. Dva turnaje zařazené do Ignition Series přinesly do výstavní skříně dva cenné tituly a neočekává se, že by tohle tempo mělo zpomalit. Vedení této organizace si poskládalo sestavu z bývalých CS:GO hráčů a i když některá jména velkou kariéru v nejoblíbenějším FPS titulu neudělala, tak tady se našla.

V úvodních turnajích se jednotliví hráči potulovali po různých mixech a dohromady se dali až se začátkem července, kdy se začali připravovat na Vitality European Open. Tam za pomoci Davida 'davidp' Prinse jako stand-ina skrze kvalifikaci následně dokráčeli až k celkovému triumfu. Na turnaji WePlay! Invitational žádná kvalifikace ani potřeba nebyla, na výsledku to však nic nezměnilo. Na dosud posledním velkém evropském turnaji byl davidp díky svému všestrannému umu vyhlášen dokonce nejužitečnějším hráčem a fanoušci volali potom, aby G2 na nic nečekali a definitivně ho podepsali. Těžko říct, kvůli čemu jeho akvizice tak dlouho trvala, ale nyní je konečně vše hotovo. Evropská mašina tak ve snaze udržet si regionální trůn už bude oficiálně kompletní.

G2 Esports nyní hrají v tomto složení:

 Španělsko Oscar 'mixwell' Cañellas Colocho
 Polsko Patryk 'paTiTek' Fabrowski
 Švédsko Jacob 'pyth' Mourujärvi
 Lotyšsko Ardis 'Ardiis' Svarenieks
 Belgie David 'davidp' Prins

Štítky: G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.