Přejít k hlavnímu obsahu

G2 poprvé prohráli, důvod je ale krutý. Davidp přímo během zápasu zemřel otec

14. 8. 2020 | 14:07 VALORANT
Klid od vnějších vlivů je důležitou součástí při maximálním výkonu v jakékoliv hře. Ne vždy tomu jde ale všechno přizpůsobit. Přesně o tom se nyní v tom nejhorším slova smyslu přesvědčil David z týmu G2 Esports, jemuž byla přímo během zápasu oznámena smrt jeho otce. Zápas kvůli psychickému rozhození tím pádem ani nedohrál.
davidp
davidp

Od 11. srpna probíhá další velký evropský turnaj Allied Esports Odyssey, kde proti sobě bojuje šest týmů každý s každým. G2 Esports jsou největším favoritem na výhru a po zisku prvních tří bodů vyzvali ve druhém dni FunPlus Phoenix, kteří na úvod uhráli remízu s Liquid a muselo se tak s nimi počítat. Zápas nezačal pro G2 vůbec dobře a po prohře 10:13 na Splitu se šlo na Ascent. Evropská mašina za tři dosavadní turnaje ani jednou neprohrála a pro udržení své šňůry neporazitelnosti musela druhou mapu urvat. Za stavu 6:7 ale David 'davidp' Prins, který streamoval, svému týmu oznámil: „Po kole potřebuji pauzu, mám něco naléhavého a nemůžu hrát.“

V zápase se ale pokračovalo, a i když G2 hráli vyrovnanou partii, davidp zcela očividně nebyl ve vnitřní pohodě. Vše dospělo až do stavu 9:9, kdy opustil zápas a nechal svůj tým napospas osudu, protože do rozehrané hry se někdo další nemůže připojit. Pro veřejnost se vše osvětlilo později téhož dne na sociálních sítích.

Můj otec opustil tenhle svět během toho, kdy jsem hrál turnaj. Jak mizerný umí být život? Lituji spoustu věcí a toho, že jsem s tebou nestrávil v poslední době tolik času. Lituji, že jsem ti léta neřekl, že tě miluji. Budeš mi chybět, tati. Vždy tě budu milovat, budu se snažit tě učinit pyšným, že budu po každý den lepší verzí sebe samého. Odpočívej v pokoji.

I když přiznal, že absolutně nedokáže popsat, jak se cítí, tak dokázal současně i poděkovat všem za slova podpory, ať už šlo o spoluhráče nebo "obyčejné" fanoušky. Svou sílu se rozhodl ukázat následující den, když své parťáky nenechal podruhé ve štychu, když chtěl ukázat, že je profík. Organizace mu sice nabídla, že pro další zápas vezme náhradníka, ale on jasně řekl, že chce hrát, aby na něj táta mohl být pyšný. Že chce bojovat.

Ve druhém kole daného turnaje sice G2 přišli o svou sérii neporazitelnosti, která od vzniku týmu trvala 19 zápasů. Nikoho ale ani nenapadlo pomyslet na něco takového. Důležité totiž bylo, že v třetím zápase porazili NiP 2-0 a davidp byl opět platným hráčem. Vyhrál totiž svého tátu. Belgičan sice okamžitě s koncem zápasu vypnul stream, následně však opět poděkoval na Twitteru svým fanouškům za jejich všudypřítomnou podporu.

Nejen svět esportu, ale herní komunita obecně dokáže být nepříjemně krutá. Toxicita lítá všemi směry a mnohdy si nevybírá. I hráči ale mají srdce a dokáží se v důležitých momentech dokáže semknout, jako v tomhle případě.

davidp dad
Štítky: davidp, G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.