Přejít k hlavnímu obsahu

Gangy ve Velké Británii vykrádají náklaďáky, které převážejí PS5. Za jízdy

10. 12. 2020 | 08:00 Všechny hry
Vynalézavost zločinců nezná mezí, aneb The Times hlásí, že očekávaná konzole PS5 byla letos v Británii ukradena z náklaďáků nejméně 27krát, a to pozor – jedoucích. Toto číslo pak vzrostlo zvláště před obdobím Vánoc. Policie zřejmě kontaktovala doručovací firmy v souvislosti s touto taktikou. Kromě konzolí byly ukradeny také televize, kosmetika, mobilní telefony a cigarety.
PS5
PS5

O co přesně jde? Tato technika, nazývaná také „převrácení“ (v originále rollover), zahrnuje několik aut, která ohraničí jedoucí kamion, přičemž zloděj s lanem přeleze z auta, získá přístup k zadním dveřím a hází ukradené zboží do auta, z něhož se přesunul, načež se vrátí zpátky. 

Dodavatelské řetězce jako Amazon mají vysoce zabezpečené sklady a řidiči dodávek jsou pečlivě sledováni, aby se zajistilo, že dokončí své cesty. Kriminální zdroj však pro The Times prozradil, že se technika „převrácení“ stala oblíbenou především kvůli srovnatelnému nedostatku bezpečnosti, zatímco jsou dodávky v pohybu. Policie doporučila společnostem posílit bezpečnost, nebo změnit trasy. 

Krádeže z pohybujících se náklaďáků s největší pravděpodobností nestojí za nedostatkem konzolí ve Velké Británii, ani jinde na světě. Někteří uživatelé mají své objednávky doručeny a vzápětí v balíčku najdou něco úplně jiného. Za tím také pravděpodobně nestojí zlodějské gangy. Důvodů, proč je tak těžké sehnat PS5 v maloobchodech je více, od problémů s předobjednávkami a v den spuštění, po krádeže. Jedná se o tak významnou záležitost, že se jí zabývala dokonce oblíbená show Saturday Night Live.  

Zdroj: ign.com
Štítky: PS5