Přejít k hlavnímu obsahu

Griffin opouští CLG, náhradou se stane nováček Keel

24. 3. 2021 | 22:17 League of Legends
Po dlouhodobé spolupráci se CLG rozhodli, že vymění svého akademického junglera Griffina. Jarní split byl pro CLG Academy naprostou katastrofou a dalo se očekávat, že přijdou nějaké změny. Novým junglerem se stal hráč z univerzitní ligy Keel.
CLG Griffin
CLG Griffin
Zdroj: Riot Games

Raymond “Griffin” Griffin se k CLG připojil v roce 2018 a od začátku to vypadalo, že má co nabídnout svému novému týmu. Nejprve zazářil v akademické lize a poté začal dostávat herní čas i s hlavním týmem CLG, kde se střídal se známými hráči jako například Reignover a Moon.

V roce 2019 už ovšem dostal naplno roli jedničky na pozici junglera. Ještě v této sezóně stihl zaznamenat nejlepší statistiky v celé lize v kolonce "nejvíce zabití" za celý letní split. CLG v play-off porazili Optic Gaming, poté prohráli v semifinále s nabitou sestavou Cloud9 a v zápase o třetí místo porazili Clutch Gaming. Vypadalo to, že Griffinova kariéra je na skvělé cestě a Severní Amerika se konečně dočká domácího junglera, který dokáže konkurovat Xmithiemu.

2019 CLG
2019 CLG
Zdroj: Riot Games

Bohužel toto byla poslední dobrá sezóna CLG a od té doby skončili třikrát po sobě na posledních dvou příčkách v lize. Tým se trápil a často bylo právě na Griffina ukazováno jako na důvod všech problémů, které CLG mají. Ani styl hry, který Griffinovi seděl, už není delší dobu hratelný. Dnešní meta vyžaduje od junglerů schopnost hrát farmící šampiony, jako jsou například Nidalee a Lillia, zatímco Griffin je starší typ junglera, který preferuje gankovací junglery typu Jarvana a Sejuani. CLG se v zimní přestávce tohoto roku rozhodli přinést do týmu evropskou hvězdu Madse “Broxah” Brock-Pedersena, což pro Griffina znamenalo přesun zpátky do akademie.

Naneštěstí se ani jednomu z týmů CLG se nedařilo v jarní části a tudíž přišla změna. Rozhodli se, že nahradí Griffina hráčem z univerzitní ligy. Tím hráčem je Ryan “Keel” Keel. Na jeho výkony si budeme muset počkat do letní části, ale doufejme, že přinese týmu více než Griffin a možná se ukáže i v nejvyšší zámořské lize.

Štítky: CLG, Griffin, Broxah, Keel
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.