Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN si složil slovenskou pětici a v kvalifikaci na Minor CQ spolu došli do pátého kola

5. 2. 2020 | 03:35 Counter-Strike 2
Kvalifikace na nadcházející Minor, který vede až na slavný Major, láká kdekoho. Svůj mix si ve druhé z otevřených kvalifikací složil i Ladislav 'GuardiaN' Kovács, který aktuálně vysedává na lavičce Natus Vincere. Nebyl to sice první jeho pokus s jinými slovenskými hráči, za poslední týdny však ten prozatím nejúspěšnější.
GuardiaN
GuardiaN

GuardiaN jasně prohlásil, že se po benchi vrátí silnější než kdy dříve. Nechystá tak žádné pověšení myšky na hřebík, naopak kromě individuální přípravy zkouší turnaje s lokálními hráči. Pro druhou otevřenou kvalifikaci na Rio Minor se tak rozhodl připojit k mixu IQFIGHTERS, kde najdeme jména jako Zero, creze, HenkkyG a ecko. Zatímco v původním složení s teCkem, garzeNem a naturaLem narazili bojovníci v prvním turnaji na silné Complexity, tentokrát s novými tvářemi v čele se světoznámým sniperem došli o několik kol dále.

Vedení týmu si vzal na starosti právě velezkušený ostrostřelec, s čímž mu pomáhal jeho někdejší spoluhráč z reprezentace ecko. Dovednosti z dřívějších let dokázal zúročovat Zero a zbylé dvě ostré pušky se také neztratily. Ve výsledku tak celá pětice utvořila chutěmi dost vyvážený koktejl. Po dvou úvodních destrukcích se fighteři postavili Cream Esports, světovému týmu číslo 100. Výhra 16:13 přinesla mimo jiné i parádní 1vs5 clutch v podání crezeho, na který se můžete sami podívat na videu. Celý průchod turnaje totiž streamoval sám Zero.

Bol to srandy kopec si zahrať so slovenskými hráčmi, niektorí sa fakt ukázali v dobrom svetle a som rad, že na česko-slovenskej scéne je veľa schopných hráčov hrať na vysokej úrovni CSka,

sympaticky prohlásil sám GuardiaN.

Velkou bitvu ale nabídlo čtvrté kolo, kde GuardiaNovu bandu vyzval Team SkinBaron. Neznámé seskupení ale dokázalo zatopit a mapu slovenský výběr urval až ve třetím prodloužení. Jelikož ale IQFIGHTERS o kolo dříve vyřadili Cream, nasazený tým číslo #32, tak získali jeho seed a v pátém kole bylo jasné, že se budou muset postavit nasazené jedničce pavouka. Řeč je o evropské pětici Nordavind, což už není ryze norský tým, protože kromě jmen jako RUBINO a cromen za ně střílí i tenzki, NaToSaphiX a HS, takže žádní nazdárci. Inferno nejspíše nebylo proti sehranému týmu nejšťastnější volbou a nedostatečná koordinace rozhodla řadu kol. Slováci hráli sympaticky, ale soupeř byl o pár tříd napřed, díky čemuž následně postoupil do druhého dne kvalifikace.

Paradoxem je, že se GuardiaN a spol. dostali ze všech českých a slovenských týmů nejdále. Mezi nejlepších 64 celků postoupili i SINNERS, tam ale překvapivě nestačili na polské makowce. Právě Poláci mají shodou okolností nejvíce zástupců ve čtvrtfinále, rovnou polovinu. Do stejného kola jako SINNERS se dostali i leckr s kinzem, kteří hájili barvy No Limit Gaming, druhý jmenovaný jako host. Ve druhém ze čtyř pokusů tedy zůstává ve hře pouze oskar se svými Sprout, kteří jsou mezi nejlepší osmičkou podruhé v řadě. Pro postup do uzavřené části si kluci musí poradit nejprve v BO1 s polskými AVEZ, a následně v BO3 sérii s vítězem duelu Juggernauts vs. AGO.

IQFIGHTERS se turnaje zúčastnili v tomhle složení:

 Slovensko Ladislav 'GuardiaN' Kovács
 Slovensko Erik 'ecko' Koširer
 Slovensko Patrik 'Zero' Žúdel
 Slovensko Ľuboš 'HenkkyG' Ilko
 Slovensko Martin 'creze' Bagala

PLAYzone Challenge 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.