Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaNovi skončila smlouva v NAVI. Jaká je jeho budoucnost?

12. 2. 2021 | 12:26 Counter-Strike 2
Ten den konečně nastal. GuardiaN se v druhé polovině roku 2019 přidal k Natus Vincere, kde již dříve strávil úspěšné roky své kariéry, dlouho v základní sestavě ale nevydržel. Smlouvu však měl podepsanou na delší dobu a rok tak strávil na lavičce, takže bez výdělku až dosud nebyl. Tahle etapa je ale nyní u konce, slovenská legenda oznámila statut volného hráče.
GuardiaN
GuardiaN

Ladislav 'GuardiaN' Kovács a Natus Vincere, tohle spojení platilo v letech 2013 až 2017, kdy se slovenský ostrostřelec jednou dostal i na 2. místo nejlepších hráčů světa za uplynulý rok. Po konci ve FaZe mu NAVI znova hodili laso, druhé angažmá už ale tak úspěšné nebylo. Vlastně tomu bylo naopak. S GuardiaNem v sestavě se NAVI nepodařilo dostat ani jednou do finále a slovenský hráč bohužel zaostával. Přišel tak rychlý konec.

Po pěti turnajích nahradil slovenskou legendu Ilya 'Perfecto' Zalutskiy, který se v sestavě udržel dodnes. GuardiaN oproti tomu jednou vypomáhal Dignitas, jinak nepřišla žádná nabídka, která by jej vykoupila z lavičky ukrajinské organizace. Celý loňský rok se tak musel spokojit s hraním kvalifikací v různých mixech, ať už mezinárodních, nebo po boku hráčů jako Peter 'NaturalG' Turčan či Martin 'creze' Bagala.

Po roce od usazení na lavičku však nyní přichází konec v podobě konce smlouvy. Pokud o GuardiaNa tedy někdo bude mít zájem, nebude muset jej odnikud vykupovat, pokud by tohle byla potenciální překážka v jeho akvizici. Těžko však odhadovat, kdo by po něm ze světové scény mohl sáhnout. Na Twitteru však  GuardiaN sebevědomě prohlásil, že je otevřený jakékoliv nabídce a hlavně je připravený se vrátit na turnaje nejvyšší úrovně.

Kde byste si GuardiaNa dokázali představit? Po roce hraní bez týmu těžko soudit, jestli by na Tier 1 nebo Tier 2 měl, ačkoliv na streamu hraje víceméně každodenně a ze svého skillu mnoho neztratil. Věk však zastavit nejde, a ruku na srdce, týmy v porovnání dvou hráčů raději upřednostní někoho s potenciálem, pokud tedy nebudou hledat ryzí zkušenosti, kterých má legendární sniper na rozdávání. Nezbývá než mu tedy popřát hodně štěstí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.