Přejít k hlavnímu obsahu

Headshot machine opouští CS:GO. Team Liquid vstupuje na Valorant scénu se ScreaMem a spol.

9. 8. 2020 | 16:16 VALORANT
Skoro měsíc čekání je za námi a konečně Team Liquid odhalil svou nejnovější akvizici. Krátce po podpisu CS:GO naděje a světoznámého streamera odhalili vůbec největší trumf za poslední týden, do svých řad totiž zlanařili jeden z nejambicióznějších evropský týmů ve hře Valorant.
Team Liquid Valorant
Team Liquid Valorant

O spojení Team Liquid, fish123 a ScreaM se psalo už začátkem července. Fish123 je původně anglický tým, který díky svým úspěchům v betě Valorantu byl považovaný dokonce za lokální jedničku. Jednoho z hráčů, ardiise, však ulovila slavná organizace G2 Esports, jež od svého představení v žádném turnaji ještě neprohrála ani jednu sérii. Fish123 naopak posílil oblíbený CS:GO hráč, Adil 'ScreaM' Benrlitom, a v té době zřejmě vznikly první myšlenky na velký přesun. Organizace totiž v Evropě otálejí se vstupem na novou vzkvétající scénu a G2 nemají žádnou konkurenci, zatímco v Severní Americe se to řeže jedna báseň. Tohle by se ale nyní mělo díky Liquid změnit.

Příchodem ScreaMa totiž fish123 má naprosto všechno – kromě nesporných kvalit má i hvězdu, k níž vzhlížejí desetitisíce hráčů po celém světě. ScreaM byl v letech 2013 a 2016 zařazen mezi 10 nejlepších CS:GO hráčů světa, ale na týmy neměl dlouhé roky štěstí. Až do nynějška byl navíc smluvě uvázán v týmu GamerLegion, za nějž ale od loňského září nenastoupil do žádného zápasu. Belgická superstar si do Valorantu přenesla to nejlepší ze svého ikonického playstyle, a i když musela opustit hru svého života, tak v nové etapě se našla. Kromě statisíců odběratelů či sledujících na YouTube, Twitchi a Instagramu tak má opět motivaci v prostředí esportu.

Tým fish123 vyhrál od dubna do června šest turnajů ze sedmi, avšak s odchodem ardiise začala fazóna opadat. Ve velkém turnaji WePlay! Invitational sice rybičky doplavaly až do finále, které bylo neúspěšné. Na posledním klání Mandatory.gg Cup dokonce ScreaM a spol. vypadli již v osmifinále a po původních spekulacích o přesunu celé pětice pod křídla týmu Liquid se začalo po období ticha spekulovat, jestli celý deal neztroskotal. O tomhle víkendu si však fanoušci mohou říci, že tomu tak není. ScreaM oznámil ukončení Counter-Strike kariéry a v GamerLegion se s ním rozloučili. Těžko sice odhadovat, na co vedení proslulé organizace s podporou celé škály titulů čekalo, ale přesun fish123 se nyní stal skutečností. Tým pod vedením ec1se, který ještě před 2 lety hrál s CaNNiEm za Fnatic Academy, však teď bude muset šlápnout do koní, aby dokázal G2 opravdu konkurovat.

Nová pětice Liquid.Valorant:

 Velká Británie Adam 'ec1s' Eccles
 Velká Británie Dom 'soulcas' Sulcas
 Velká Británie James 'Kryptix' Affleck
 Velká Británie Travis 'L1NK' Mendoza
 Belgie Adil 'ScreaM' Benrlitom

 Velká Británie​​​​​​​ ​​​​​​​Connor 'Sliggy' Blomfield – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.