Přejít k hlavnímu obsahu

Historická výhra pro naše borce! Carzzy a Humanoid porážejí G2 a postupují do finále LEC!

3. 4. 2021 | 23:39 League of Legends
Poprvé v historii evropského League of Legends se dva čeští hráči dostávají do finále LEC. Nejlepší tým v historii LEC G2 Esports dnes padli proti týmu MAD Lions, ve kterém se nacházejí naši čeští hráči Humanoid a Carzzy. Minulý rok se to nepovedlo a MAD prohráli v semifinále - dnes jsme získali naši odvetu.
MAD Lions po výhře proti G2 Esports
MAD Lions po výhře proti G2 Esports
Zdroj: Riot Games

Minulý rok jsme se ocitli v té samé situaci, ale tehdy to bohužel nevyšlo. MAD Lions prohráli v semifinále jarní části LEC proti G2 Esports jednoznačně 0:3. Hlavní plus této prohry bylo to, že kvůli pandemii Covid-19 se MSI nekonalo, tudíž jsme o nic nepřišli. Tento rok je druhý největší turnaj v League of Legends potvrzen a naši hoši si zahrají o postup do něj ve finále LEC příští týden. První dva kroky jsou již za nimi, porazili nejprve Rogue a dnes legendární G2 Esports.

První dva zápasy MAD Lions s přehledem zvládli díky skvělým draftům a výbornému soustředěnému výkonu. Carzzy byl v první hře se svojí Jinx naprosto nekompromisní a tahal celý svůj  tým. Byla radost dívat se na to, jak nejlepší evropský midař Caps nedokázal utáhnout tíhu zápasu a nechal se bezdůvodně odchytávat. Další hry už ovšem tak jednoduché nebyly.

Ve třetím zápase se G2 nadechli k obratu, když si poprvé za tři hry dokázali vytvořit týmovou kompozici, která dokáže fungovat společně a každý fanoušek MAD Lions se začal potit. Hlavním důvodem ke změně v týmu G2 byl fakt, že Caps nedokázal být jediným tahounem ve chvíli, kdy Rekkles hrál defenzivního šampiona v podobě Karmy.

Poslední hra série byla velice vyrovnaná, ale právě v této hře se náš český hvězdný midař Humanoid ukázal jako skutečná opora svého týmu. Jako svého posledního šampiona této série si zvolil Oriannu, se kterou naprosto dominoval už od brzkých částí hry. Nakonec zápas rozhodl svojí ultimátkou, kterou zneškodnil dva hlavní tahouny G2 Esports. V této sérii také pomohl turecký topař týmu MAD Lions İrfan Berk “Armut” Tükek a jeho výkony na Gnarovi.

Dokonce i komentátor a analytik Christy “Ender” Frierson během zápasu uznával, že MAD Lions hrajou lépe. Dostáváme tak dobrou naději, že tento rok bude konečně náš!

MAD Lions se příští týden v neděli utkají ve finále o titul Mistrů Evropy a o místo na prvním mezinárodním turnaji roku MSI 2021. Zatím to vypadá, že naše borce nemůže nic zastavit a po zklamání z minulého roku se konečně dočkáme evropského titulu v českých rukou.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.