Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint LEGENDs #5 oficiálně bez diváků

13. 3. 2020 | 14:25 League of Legends
Česká vláda rozhodla o zrušení všech kulturních i sportovních akcí nad 30 lidí a každého fanouška domácího League of Legends okamžitě napadlo: Co bude s Hitpoint LEGENDs?
Hitpoint LEGENDs 2020
Hitpoint LEGENDs 2020

UPDATE 13. 3. (14:16): Akce se nakonec úplně ruší, potvrdil to samotný Hitpoint ve své události. „Všichni, kdo si zakoupili vstupenku, budou mít samozřejmě možnost ji stornovat a peníze dostanou brzy zpět. Aktuálně jednáme s smsticket o možnostech. Všem, kteří by se rozhodli vstupenku nestornovat a podpořit nás v této těžké situaci, chceme nabídnout možnost zaslání nějakého dárku místo vrácení peněz. Co říkáte? Playoff samozřejmě bude pokračovat online, tak doufáme, že se vidíme v neděli na streamu. Budeme vás postupně informovat detailně o dalších krocích.”


Velké svitavské finále se koná už ani ne za dva týdny: 21. a 22. března, kdy se čtyři nejlepší týmy domácí scény utkají o česko-slovenský titul. Zároveň jsou ve hře také dvě místa na European Masters – evropském poháru, kde se utkají nejlepší evropské celky mimo LEC. Už o tomto víkendu se má hrát online fáze play-off, ve které se utká Inside Games s RAMS a Cyber Gaming s Flayn Esports o poslední dva spoty na legendárním čtyřčlenném offline finále, kde již mají jisté místo CZC.eSuba a Team Sampi. 

S oficiálním vyjádřením přišel sám Hitpoint, který sám přiznává, že se akce pravděpodobně bude muset zrušit:

Ahoj! Všechny nás teď zasáhla velmi smutná zpráva, že vláda z obavy před šířením koronaviru od dnešního večera zakazuje všechny sportovní, kulturní, náboženské i umělecké akce s účastí nad 100 osob... Velmi nás to mrzí, přípravy jsou v plném proudu, ale bohužel s tímto se zdá, že ani král a město gamingu nemohou nic udělat. Akce se tedy musí zřejmě opravdu zrušit, ač se nám tomu aktuálně nechce vůbec věřit... Očekávejte oficiální vyjádření odpoledne, držte nám palce... snad finále Masters ligy vymyslíme, jak nejlépe to půjde.

Zatím není jisté, jestli akce proběhne úplně bez diváků, nebo například jen pro vlastníky VIP vstupenek. Dle současných vyjádření ale nelze vyloučit ani zrušení celé akce. O dalším průběhu situace okolo Hitpoint LEGENDs #5 budeme informovat.

PLAYzone Challenge 2020