Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint Winter: Repre Gold prvními finalisty

29. 11. 2020 | 23:54 League of Legends
Zimní League of Legends liga Hitpoint Winter pokračuje play-off částí, ve které se utká nejlepších šest týmů o titul zimního krále CZSK scény. Jako favoriti do vyřazovací části vstoupí Repre Gold, kteří v ligové fázi zastínili i CZC.eSubu.
Hitpoint Winter: Vikingekrig vstoupili do série proti AL vítězně
Hitpoint Winter: Vikingekrig vstoupili do série proti AL vítězně

UPDATE #2: Absolute Legends proti eSubě bojovali, ale nakonec v sérii prohrávají 1:3. Zejména závěrečné dvě hry šly jednoznačně ve prospěch CZC.eSuby, která si zajišťuje medailovou pozici. O finále se utká příští týden proti Cyber Gaming, kteří sice otevřeli sérii proti Repre Gold výhrou, ale následně prohráli třikrát v řadě. Hvězdou utkání byl zejména midlaner Proker, který získal cenu MVP. 

UPDATE #1: První série šla jednoznačně ve prospěch CZC.eSuby, která s novým toplanerem ovládala každou hru od začátku až do konce. Garp hrál po většinu zápasů weak side, ale dobře plnil svou roli a sledoval, jak jeho botlane nabírá na síle. Právě skrz tuto linku totiž eSuba v průběhu série hrála nejvíce a přinášelo to ovoce. Inside Games se tedy s Hitpoint Winter loučí. 

Play-off Hitpoint Winter se bude hrát novým systémem, kdy si nejlepší 2 týmy mohou dovolit jednou prohrát. CZC.eSuba se ale mezi tyto celky neřadí a pokud chce získat titul, musí vyhrát čtyři BO5 série v řadě. Prvním soupeřem jsou papírově nejslabší Inside Games, kteří se do play-off probojovali z šestého místa. Od tohoto utkání se čeká jednoznačný souboj, ale v druhé sérii by to měl být úplně jiný příběh. Vikingekrig a Absolute Legends jsou totiž papírově vyrovnanými soupeři a v tomto duelu bychom se klidně mohli dočkat pěti her. V neděli se utkají dva nejlepší týmy základní části: Repre Gold a Cyber Gaming. Oba týmy mají v sestavě nespočet zkušeností, ale za favority jsou považováni ex-eSubáci z Repre Gold, kteří v základní části skončili s bilancí 12:2.


Sobota 28. 11.
15:00 Česká republika CZC.eSuba3:0 Česká republika Inside Games
19:00 Česká republika Vikingekrig1:3 Česká republika Absolute Legends
Neděle 29. 11.
15:00 Česká republika CZC.eSuba3:1 Česká republika Absolute Legends
19:00 Česká republika Repre Gold3:1 Česká republika Cyber Gaming