Přejít k hlavnímu obsahu

Hluchá streamerka se proslavila díky hře Fortnite

16. 6. 2019 | 08:00 Fortnite
Je tomu tři měsíce, kdy se svět poprvé dozvěděl o hluché třináctileté streamerce hry Fortnite.
Ninja a Ewok
Ninja a Ewok

Soleil "Ewok" Wheeler, mladé americké hráčce fenoménu Fortnite, se před třemi měsíci stalo něco úžasného. Streamer TimTheTatman se o ní zmínil na svém kanále a zařídil jí tak příval několika tisíc fanoušků. Tímto malým činem se začal psát její příběh, kdy asi během třech měsíců dosáhla Ewok 100 000 followerů na platformě Twitch a vyjádřili jí podporu osobnosti jako Ninja či DrLupo. Mladé hráčce se tak plní její sen, dlouhé měsíce totiž tyto slavné celebrity sama sledovala a s mnohýma si už měla dokonce šanci zahrát.

Fortnite Pro AM

A to není vše, díky své rychle rostoucí popularitě byla taktéž pozvána do Los Angeles na druhý ročník Fortnite Celebrity Pro-Am Duo turnaje, ve kterém se slavní streameři, hráči, ale třeba i sportovci či zpěváci utkají v této stavební Battle Royale hře. Samotná Ewok tak bude hrát s Kurtem Benkertem, quarterbackem týmu Atlanta Falcons, se kterým už tato mladá hráčka několik týdnu trénuje a dle jejich slov jsou z nich skvělí přátelé. Ewok se navíc úplně poprvé objeví na offline akci a asi všichni se můžete ptát, jakým způsobem vlastně může Fortnite hrát, pokud neslyší, což se na první pohled může zdát, jako velká nevýhoda.

Dle všeho však není, Fortnite jako mnoho dnešních her už totiž s podobnými problémy pracuje, hra tak má interní vizualizaci zvuků, které ukazují, z jakého směru se ozývají kroky či střelba. Podle samotné Ewok pak může být podobná věc dokonce výhodou, jelikož ji stačí jeden smysl zraku a může se tak na něj plně koncentrovat. Co se mých zkušeností s hrou týče, buďme k sobě upřímní, vertikální zvuky protihráčů nikdy nebyly úplně dokonalé, takže by se tomu dalo i věřit. Doufám tedy, že si Ewok povede dobře i v budoucnu.

NVIDIA
Zdroj: espn.com
Štítky: TimtheTatMan