Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme prvního hráče měsíce: T9Laky

11. 2. 2020 | 19:41 EA SPORTS FC 24
Pro rok 2020 jsme se rozhodli spustit nový projekt, ve kterém budeme novou formou ukazovat největší domácí úspěchy. Králem měsíce ledna byl zvolen FIFA hráč Lukáš 'T9Laky' Pour, který na domácí půdě ovládl prestižní Datart e:LIGU, triumfoval i na Škoda Gaming Day a kromě toho se jako nejlepší Čech držel až do posledního víkendu mezi TOP 40 PS4 hráči z celého světa.
Lukáš "T9Laky" Pour
Lukáš "T9Laky" Pour

Na rozehřátí, jak bys jednou větou shrnul svůj úspěšný leden?

Z hlediska domácí scény? Dopadlo to nejlíp, jak mohlo!

Jak si ceníš toho, že jsi byl Hráčem měsíce z celého spektra domácího esportu zvolen právě ty?

Je to super, vážím si každého ocenění. Rád bych toto označení slýchal častěji. Chtěl bych hlavně poděkovat PLAYzone za toto ocenění.

T9Laky // Zdroj: FC Viktoria Plzeň

První zářez roku jsi zaznamenal v Datart e:LIZE. Jak na triumf vzpomínáš a jak vysoko tento úspěch řadíš?

Byl to jeden z největších turnajů tady, už jen kvůli tomu, že jsme mohli získat body do Global Series. Pro tento rok na domácí scéně řadím tenhle triumf nejvýš. Je to historicky první ročník, takže jsem rád, že právě já a Pikej, a hlavně Viktoria Plzeň, budeme zapsáni jako první vítězové Datart e:LIGY.

Jsou právě klubové soutěže budoucností? Co pro tebe znamená reprezentovat fotbalový klub, jako je Viktorka?

Nevím, jestli přímo budoucností, ale je to potřeba. V zahraničí tohle funguje už nekolik let, u nás to bylo poprvé. Může nám to pomoct směrem do Evropy. Spojení fotbalu a FIFY prostě funguje. — Znamená to pro mě reprezentovat jeden z největších fotbalových klubů u nás.

Sleduješ ve volném čase i nějaké jiné esportové hry? Myslíš, že FCVP jednou začne jiné i podporovat?

Sleduji jich spoustu. Hlavně vždy, když nějaký český tým nebo hráč hrají mezinárodní turnaje. — Jinak myslím, že zatím je to o tom spojení fotbalu a FIFY, ale kdo ví, jak to bude v budoucnosti.

Ty jsi aktuálně plně profesionálním hráčem, je tomu tak? Co vše ti to v kariéře kromě peněz přináší?

Ano, jsem. Poznal jsem spoustu nových věci z jiného úhlu, které bych jako normální člověk neznal. Můžu se věnovat tomu, co mě baví, a to si myslím, že je nejdůležitější.

Lukáš "T9Laky" Pour

Krátce po e:LIZE jsi vyhrál i ŠKODA Gaming Day. Je druhá výhra v tak krátké době stvrzením tvé dominance?

Psychika hraje velkou roli, takže si myslím, že po výhře v Datart e:LIZE jsem byl dobře naladěný. Nevím jestli úplně dominance, do každého turnaje jdu naplno a chci ho vyhrát. Snažím se stále zlepšovat a dávat tomu hodně času, takže bych spíš řekl, že se mi to vrací!

K titulu Hráč měsíce ti jistě pomohla i víkendovka. Jaký je tvůj recept na pravidelné dosahování Elite 1?

Víkendová liga je hodně o nastavení hlavy. Já neberu nic jiného než Elite 1. V lednu jsem tam měl i jednou 30-0, což je vždy super! Z 80 % ale vždy potkáváte horší hráče než jste vy, takže spíše je to o soustředěnosti a využívání těch šancí, co máte.

Rok 2020 je ale teprve na začátku a WL není všechno. Jaké si celkově stanovuješ ambice na letošní sezónu?

Každý rok se chci posouvat. Takže ambice mám, abych se co nejvíce zlepšil a hlavně bych se chtěl posouvat směrem do Evropy. Chtěl bych se stabilně dostávat na eventy, ale nejdřív musím postupně. Hodně jsem změnil způsob trénování před kvalifikacemi, tak uvidíme, jak to zafunguje.

Co bys jako radu na závěr vzkázal našim čtenářům a všem hráčům FIFY, kteří se touží neustále zlepšovat?

Vzkázal bych, aby ti, co se chtějí nadále zlepšovat, si od toho hlavně uměli dobře odpočinout – to si myslím, že je důležité. Hrajte proti silnějším soupeřům a sledujte taky, jak funguje hra a třeba i co používají nebo jak hrají ostatní hráči. Vždy je spousta věcí, které se dají přiučit.

FC Viktoria Plzeň // Zdroj: Datart e:LIGA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.