Přejít k hlavnímu obsahu

ROZHOVOR: Hráčem měsíce srpna se stal Patrik, nejlepší bot laner evropské ligy LEC

13. 9. 2020 | 15:25 League of Legends
LEC sezóna je u konce a za skvělé individuální výkony v závěru základní části si cenu CZSK hráče měsíce zaslouží Patrik z týmu EXCEL. Patrik sice vyhrál dokonce cenu nejlepšího ADC v LEC, ale týmově to bohužel nestačilo a Excel se do play-off jen těsně nedostali.
Patrik LEC hráč měsíce
Patrik LEC hráč měsíce

Ahoj Patriku, pro EXCEL je sezóna u konce. Jak ji budeš zpětně hodnotit? 

Ahoj, samozřejmě je pro mě letošní sezóna naprosté zklamání, protože jsme se nedostali do play-off ani v jednom ze splitů a i když jsme se zlepšovali, tak velmi pomalu. 

Ceníš si, že jsi byl Hráčem měsíce z celého spektra domácího esportu zvolen právě ty?

Toto ocenění mě velice potěšilo a hodně si toho vážím, děkuju! 

Za letní split sis nakonec vysloužil cenu nejlepšího ADC Evropy. Jak těžké bylo tohoto ocenění dosáhnout?

Tohle jsem nečekal. Myslím si, že ADC v LEC je nejlepší pozice a spousta hracu bylo skillove velmi blízko. Momentálně bych se zařadil do top 3, hráči jako Rekkles a Hans Sama to hrají moc pěkně. 

Patrik

V létě vás mnozí chválili za viditelný herní progres. Na play-off to ale nakonec těsně nestačilo. Jak moc chybělo? 

S tím jak jsme hráli, bychom zřejmě dostali 3:0 od všech kromě SK Gaming, které bychom nejspíš porazili. Oproti ostatním týmům jsme v macro play nezaostávali, ale individuálně jsme prostě na některých rolích nestačili. 

Pro mě jako hráče je cílem vyhrát split. První krok je ale určitě play-off.

Jak vysoko bys řadil Evropu v konkurenci se jinými regiony? Myslíš, že je šance, že by letošní Worlds vyhrál evropský tým? 

Očekávám, že letošní Worlds skončí stejně jako v předchozích dvou letech, takže se G2 nebo Fnatic dostanou do finále, ale tam je porazí 3:0 čínský tým. Čína je pro mě favorit, naopak od Koreji a Severní Ameriky moc neočekávám. 

Co budeš dělat v nadcházející několikaměsíční pauze? 

Dám si teď pořádnej chill v téhle offseason. Planuju hrát hodně málo a pouze se připravovat mimo hru na začátek sezóny. Nějaká dovča a další odpočinkové hlouposti určitě taky budou.

LEC all-pro team

S EXCEL máš smlouvu ještě na další rok. Jaké jsou tvé cíle do další sezóny? 

Samozřejmě ještě nevím, jaký tým budu mít okolo sebe a podle toho si ty cíle nastavíme. Pro mě jako hráčem je cílem vyhrát celý split. Prvním krokem je ale určitě nejprve postoupit do play-off. 

Díky za rozhovor! Co bys jako radu na závěr vzkázal našim čtenářům a všem hráčům LOLka, kteří se touží neustále zlepšovat?

Díky za pokec. Důležité je si uvědomit, že zlepšovat se je pomalej proces. Je potřeba najít největší chyby, a ty každou hru do určité míry vylepšovat, pěkně chybu po chybě. A samozřejmě pomůže i koukat na můj stream.