Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč Tfue žaluje tým Faze Clan kvůli ilegální smlouvě

22. 5. 2019 | 08:00 Fortnite
Fortnite Pro a Twitch streamer Turner "Tfue" Tenney žaluje kvůli ilegální smlouvě společně se svými právníky tým Faze Clan, kterého je součástí. O co přesně se však jedná?
Tfue
Tfue

Dokument obsahující 23 stránek ukazuje všechny specifické požadavky tohoto profesionálního hráče a streamera. Přinášíme vám tak nejdůležitější body celé žaloby:

Hlavní požadavky

Tfue a jeho zastupitelé tvrdí, že kvůli smlouvě se 80% získaných peněz skrz sponzory organizace k němu, jako hráči vůbec nedostala. Tfue má navíc velice omezené možnosti v rámci spolupráce se sponzory třetích stran (ti kteří nespolupracují s Faze Clanem). Tento slavný streamer musel kvůli tomuto odmítnout už několik firem, jedna z nich je například HyperX, slavná společnost vyrábějící herní periférie. Tfue tedy požaduje odškodné a doplacení částek, přičemž argumentuje s tím, že ho určitě tým, ve kterém působí, nikdy neměl zastupovat jakožto manažer.

Tfue - Faze CLan

Zákony objevující se v žalobě

Jak dobře víme, americké a evropské zákony se mnohdy liší, ne vždy má tak psaná forma v Americe takový vliv. Právníci hráče Tfue tak operují zejména s kódem § 16600, který poukazuje na to, že žádná smlouva nemůže někomu zakazovat obchod či byznys jiného druhu, než za jakým účelem je smlouva napsána". Další se pak zabývá samotným chováním agentů slavných, kteří mají za cíl jednat tak, aby naplnili klientovy požadavky, což se dle všeho u tohoto mladého hráče neděje. 

Tfue a jeho požadavky

Tfue požaduje plnou výši kompenzace jeho nároků. Nejprve chce, aby byla jeho smlouva s organizací Faze Clan zrušena a on tak nebyl nadále jejím členem. Chce tak možnost získat jiné sponzory a možná i navázat kontakt s novým týmem. Dále si přeje, aby mu bylo vyplaceno vše, o co v rámci jeho účinkování ve Faze Clan přišel.

NVIDIA

Co říká kontrakt?

Faze má na určitou dobu kontrolu nad všemi sponzory hráče Tfue a je mu zakázáno spojovat se s kýmkoliv, koho neschválí samotna organizace Faze Clan. Možná nejzajímavější pasáž je však ta, která mluví o možnosti přestupu tohoto hráče. Ten mu totiž nezakazuje, pokud na to samotná organizace Faze Clan nepřistoupí a do ukončení této smlouvy na něho bude mít výsostné právo.

Faze však argumentuje s tím, že svému hráči nevzali vůbec nic z jeho Twitch, Prizemoney a Youtube příjmů a celá kauza tak může trošku připomínat pouhou hysterii tohoto hráče, který už je tak dnes jedním z nejbohatších a nejsledovanějších streamerů.

Co si o tom myslíte vy?

Štítky: FaZe Clan, Tfue