Přejít k hlavnímu obsahu

Hráčem měsíce se za únor stává: Denyk

5. 3. 2020 | 19:00 League of Legends
V roce 2020 nově oceňíme každý měsíc nejlepšího hráče z Česka a Slovenska. Tím vyvoleným se za únor stal Petr "Denyk" Haramac – support LoL týmu Misfits, který v posledních pěti hracích týdnů v evropské lize LEC vyhrál 8 z 10 zápasů. Sám Denyk k tomu přispěl nemalým dílem a aktuálně se právem řadí mezi nejlepší supporty v Evropě.
Denyk PLAYzone
Denyk PLAYzone

Ahoj Denyku, jak bys ze svého pohledu shrnul současné období, kdy s Misfits patříte k absolutní evropské špičce?

Ahoj, myslím si, že naše vítězná šňůra byla zapříčiněna dobrou přípravou na každý zápas a také tím, že nám vždycky dobře vyšel draft. To, že od nás nikdo nic neočekával bylo pro nás výhodou, protože jsme hráli prakticky bez nějakého tlaku zvenčí a soustředili jsme se hlavně na to, abychom se zlepšili. Je super, že tým, o kterém si každý myslel, že bude poslední, je schopen konkurovat těm nejlepším v LEC.

Jak si ceníš toho, že jsi byl Hráčem měsíce z celého spektra domácího esportu zvolen právě ty?

Cením si toho moc a jsem rád, že PLAYzone sleduje a pravidelně píše novinky o tom, jak se nám hráčům daří v zahraničí, je to super. Myslím si, že tohle ocenění mohl získat každý z nás čtyř, kdo jsme v LEC, protože všichni odvádějí super práci a dobře reprezentují naši malou zemi.

V LEC ses ale ještě MVP ocenění nedočkal. Jak těžké je vyniknout v roli supporta?

MVP mě nějak moc nezajímá, důležité je, aby nás každá hra, kterou na stage odehrajeme, někam posunula. Řekl bych, že jsem měl nejaké hry, kde bych si MVP zasloužil, ale důležité je vítězství a ne nějaké ocenění.

Misfits Denyk

Na nejvyšší evropské úrovni si letos odbýjíš premiéru. Jaký byl výkonnostní skok a jak hodnotíš své zapracování v LEC?

Co se týče LEC tak bych řekl, že je na o dost vyšší úrovni, než jakákoliv regionální liga. Hrozně jsem se těšil, až si zahraju proti Mikyxovi a Hylissangovi, myslím si, že tihle dva supporti jsou o dost lepší než všichni ostatní v LEC a mám se od nich ještě hodně co učit. Zároveň bych ale řekl, že ostatním jsem rovnocenný soupeř.

V únoru jste s Misfits získali i skalp G2 Esports nebo Origen. Jaká vítězství pro tebe mají největší váhu a jak vidíš vaše šance do zbytku splitu?

Každé vítězství má pro mě stejnou váhu, je potřeba brát každého soupeře stejně a je jedno jestli hrajete proti G2 nebo Schalke. První polovina splitu pro nás začala překvapivě dobře a naším cílem bude snažit se udržet v horní části tabulky a probojovat se do playoff. Myslím si, že náš tým je silný hlavně díky tomu, že jsme dobří přátelé i v reálném životě a máme si hodně co říct. 

Denyk hráč měsíce

Sezóna se už pořádně rozjíždí, máte s Misfits nějaký konkrétní výsledkový cíl do konce splitu, nebo pro letošní rok?

Našim cílem v MSF vždycky bylo se každý týden zlepšovat a pokud se nám tohle podaří, výsledky přijdou a třeba mě uvidíte na Worlds! 

Díky za rozhovor! Co bys jako radu na závěr vzkázal našim čtenářům a všem hráčům LOLka, kteří se touží neustále zlepšovat?

Díky moc všem za podporu jak mě tak ostatním klukům v zahraničí. Na závěr bych chtěl říct, že kariéra pro hráče je hodně náročná a ne všem se to povede, proto všichni mějte zadní vrátka, učte se a dělejte co Vás baví to je nejdůležitější! Budu moc rád za každou podporu a každého fanouška díky moc! Sledovat mě můžete na Twitteru, Instagramu a Facebooku

Zdroj: @lolesports