Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči FIFA 19 se snaží profitovat na tragédii fotbalového světa

23. 1. 2019 | 11:00 EA SPORTS FC 24
Kdo by to byl řekl, že tragédie, jako je pád letadla, může ovlivnit samotný gameplay jedné z nejhranějších her současnosti.
Sala Letadlo FIFA 19
Sala Letadlo FIFA 19

Argentinský fotbalista Emiliano Sala měl před hvězdným přestupem do Anglie. Z francouzského klubu Nantes měl přestoupit za 15 milionů liber do týmu v anglické Premier League, Cardiff City FC. Ve svých osmadvaceti letech chytil životní formu a ve francouzské Ligue 1 vstřelil během devatenácti zápasů hned dvanáct branek. Toho si všiml i Cardiff, který v současnosti okupuje sestupovou zónu anglické ligy. Emiliano Sala byl však naneštěstí na palubě malého soukromého letadla Piper Malibu, které letělo z Natnes do Cardiffu. 

Toto letadlo ale v pondělí večer zmizelo z radaru nad Lamanšským průlivem. Kontakt s pevninou ztratilo poblíž Normanských ostrovů nedaleko francouzského pobřeží. I když se říká, že naděje umírá poslední, šance na přežití je mizivá a toho si samozřejmě všimli i fotbaloví fanoušci, kteří hrají oblíbenou hru FIFA 19. Někteří z nich proto rychle začali nakupovat kartu argentinského fotbalisty, která je byla hře ceněna na 650 až 800 mincí (herní měny).

Emiliano Sala FIFA 19

Po leteckém neštěstí šla však cena karty enormě vzhůru a v současnosti se prodává i za 10 tisíc FIFA mincí. Důvodem ke zvýšení je, že případná Salova smrt bude znamenat odsun jeho karty z herních balíčků, což znamená, že se jeho karta už nepůjde koupit. Podobný krok učinili vývojáři z EA už v roce 2016, kdy zemřel Davide Astori. Mnozí hráči z FIFA komunity byli necitlivým chováním některých hráčů pohoršeni a také z toho důvodu už vývojářský tým hledání jména pohřešovaného Argentice zablokoval.

Štítky: FUT, fifa 19