Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči týmu Fnatic musí do karantény! V týmu se objevily dva pozitivní testy na COVID-19

16. 3. 2021 | 20:36 League of Legends
Nepříjemné zprávy přicházejí z týmu Fnatic krátce po postupu do play-off jarní části LEC. Asistent trenéra Gary “Tolki” Mialaret a support Zdravets “Hylissang” Iliev Galabov potvrdili pozitivní testy na COVID-19. Tento týden ještě zvládli pomoct Fnaticu do play-off, ale jak to s nimi bude dál?
Fnatic Hylissang
Fnatic Hylissang
Zdroj: Riot Games

Fnatic měl nabitý poslední týden, ve kterém jim šlo o postup do vyřazovací části LEC, ovšem některé jejich hry nevypadaly nejlépe. Jedním z důvodů bylo také to, že hráč na roli podpory Hylissang prochází nákazou COVID-19. Bohužel “Hyli” není jediný, kdo se nakazil, mezi další lidi v karanténě patřil i asistent trenéra Gary “Tolki” Mialaret. O tomto problému informoval jako první Jacob Wolf z Dot Esports.

"Je škoda, že jsem se nakazil a nemohl jsem podat nejlepší výkony v zápasech, které pro nás znamenaly nejvíce. Jsem ale šťastný, že se nám povedlo minulý týden ukončit se skóre 2:0 i přesto, že jsem se necítil nejlépe. Doufám, že do play-off mi už bude lépe,”

sdělil Hylissang v rozhovoru pro Dot Esports.

Asistent trenéra Tolki potvrdil nákazu a to, že jakmile na sobě začal pociťovat příznaky nákazy, tak se hned izoloval od ostatních spolupracovníků a začal pracovat na dálku z domova. Fnatic se k tomuto problému vyjádřili v prohlášení na Twitteru. Zároveň to ale klade otázku, co bude s Fnaticem a celkově s týmy, ve kterých by se nákaza potvrdila, protože LEC prohlásilo, že na play-off se hráči vrátí do studia. 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.