Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězda týmu OG se zotavuje z nepříjemného zranění ruky, stihne se vrátit už na DreamHacku

5. 8. 2020 | 16:31 Counter-Strike 2
Polsko-britská vycházející hvězda mantuu se zotavuje z nepříjemného zranění. I přes to, že postihlo oba jeho palce na rukou a téměř mu znehybnilo dlaně, dokázal odehrát poslední turnaj před pauzou a už se chystá na návrat.
mantuu
mantuu

Mateusz "mantuu" Wilczewski je sice mezi elitou CS:GO zatím nováčkem, již teď však patří mezi hvězdné hráče a je bez pochyb jednou z opor týmu OG. Před začátkem letní pauzy se však musel vypořádat s nepříjemným zraněním, které mu dost znepříjemnilo hraní.

Tenosynovitida De Quervaina, jak se tato diagnóza nazývá, je nepříjemné opuchnutí palce a okolí, které způsobuje velké bolesti zápěstí a dlaní. Může postihnout například pianisty, rybáře nebo švadleny, ale stejně také hráče a další uživatele počítače. A i když postihuje zhruba pouze jedno procento lidí, mantuu se mu bohužel nevyhnul.

Problémem trpěl již od začátku června a zranění mu postihlo obě ruce. Podle svých slov mantuu téměř necítil palce a nemohl pohodlně chytit myš. Takto hrál mantuu s pomocí prášků proti bolesti téměř měsíc, přičemž i přes zranění dokázal se svým týmem dosáhnou třetího místa na cs_summit 6.

OG

Hráčská pauza je však konečně u konce a mantuu opět ukázal bojovnost a odhodlání. I přes to, že mu jeho fyzioterapeut oznámil, aby si udělal 6 až 12 týdnů pauzu, mantuu je připraven na návrat již po pěti týdnech.

Nemoc je už na 90 % vyléčena a zbývá jen pár návštěv doktora na to, aby byla vyléčena úplně. Každopádně, konečně se cítím fit dost na to, abych mohl normálně trénovat a hrát s mojí klasickou sensitivitou.

Na turnaji DreamHack Summer Online se tak OG představí opět v plné sestavě. Před letní pauzou tento hvězdný evropský mix podával solidní výkony a bude tedy zajímavé sledovat, zda se udrží ve formě. Stejně jako pro většinu ostatních týmů, tak i pro OG bude nejdůležitějším turnajem až další turnaj DreamHack, který bude sloužit jako finální kvalifikační turnaj před Majorem. Po cs_summit se tento tým nachází na postupové pozici, ale nemá zdaleka nic jisté.

Štítky: Mantuu, OG
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.