Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice se ruší kvůli koronaviru, play-off se odehraje za zavřenými dveřmi

27. 2. 2020 | 20:02 Counter-Strike 2
Dlouho očekávaná událost se nakonec ruší. Nejvyšší autority Dolního Slezska oznámili, že Intel Extreme Masters v Katowicích se pro veřejnost nakonec ruší. Zbývající zápasy play-off se nakonec odehrají za uzavřenými dveřmi.
Katowice
Katowice

Hrozba koronaviru právě hýbe celým světem a před pár dny se ve velkém rozšířila také v Itálii a dalších evropských státech. Právě z tohoto důvodu se vláda regionu Dolní Slezsko, kam Katowice patří, rozhodla tuto velkolepou akci na poslední chvíli zrušit.

Zbývající zápasy se odehrají podle plánů, avšak za zavřenými dveřmi bez publika. Letos tak nezažijeme legendární atmosféru, kterou jsme znali z předchozích let. ESL se v tweetu omlouvá všem fanouškům a přislíbilo, že všem majitelům vstupenek vrátí peníze.

Již minulosti se zrušilo z důvodů obav z koronaviru několik turnajů v Číně. Poprvé se však ruší esport turnaj v Evropě. Hlavním důvodem však bude právě velikost turnaje. Do tradičního centra esportu tradičně jezdili fanoušci z celé Evropy, kvůli čemuž mají příslušné autority obavu, že by virus mohl dovézt právě někdo z již nakažených zemí.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.