Přejít k hlavnímu obsahu

IXPO se vrací s dalším velkým Fortnite turnajem, na který se můžeš kvalifikovat i ty!

26. 2. 2020 | 19:39 Fortnite
Největší slovenský technologický festival již na svém loňském prvním ročníku dal esportu zelenou a díky úspěšnému průběhu s kladnými ohlasy tak nemohou turnaje chybět ani v rámci letošního programu. Na řadu se v polovině dubna dostane Fortnite a kvalifikace startují již za pár dní.
IXPO Fortnite Cup
IXPO Fortnite Cup

Festival IXPO se letos uskuteční 17. až 19. dubna a součástí rozmanitého programu bude i dosud největší česko-slovenský Fortnite turnaj pro 30 dvojic, z nichž většinu utvoří týmy z online kvalifikací. Ten stejně jako naše květnová PLAYzone Challenge proběhne formou BYOC, jen s tou výjimkou, že monitory tu pro větší pohodlí hráčů zajišťuje pořadatel a všechna klání se odehrají na speciální battle royale stage.

Jak se kvalifikovat?

O čtyřech nedělích od 1. března máme připraveny 4 turnaje, kde z každého postoupí vždy nejlepších 5 dvojic přímo do Bratislavy. Tentokrát však na hráče nečeká žádný public hunt, nýbrž už samotná kvalifikace proběhne formátem custom games. Všechny dvojice budou dle počtu přihlášených rozděleny do skupin, ze kterých se po pěti odehraných hrách vždy v každém turnaji udělá jedna tabulka, odkud vzejde pětice postupujících. Dvacítku přímo kvalifikovaných týmů doplní dalších pět s nejlepšími bodovými součty v součtu tabulek všech kvalifikací, a třicetičlenné startovní pole pak přímo na IXPO uzavře pět dvojic s pozvanými domácími osobnostmi.

O co bys jinak přišel?

Hlavním lákadlem IXPO Fortnite Cupu je prize pool, který ve výši 2500 euro nemá na domácí scéně obdoby a jenž si rozdělí nejlepší trojice. To se však týká až samotného klání v rámci programu na festivalu IXPO, kam se podívají jen ti vyvolení. Půjde navíc vůbec o první slovenský offline turnaj s využitím custom games, takže u toho musíš být! A pokud ne jako hráč ani návštěvník, tak se můžeš těšit na živý komentovaný stream.

Harmonogram online kvalifikací na IXPO 2020:
Neděle 1. března 18:00IXPO Fortnite – 1. kvalifikace
Neděle 8. března 18:00IXPO Fortnite – 2. kvalifikace
Neděle 15. března 18:00IXPO Fortnite – 3. kvalifikace
Neděle 22. března 18:00IXPO Fortnite – 4. kvalifikace
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: IXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.