Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se daří CZ/SK týmům v ESEA ligách? SINNERS, ENTERPRISE a BloodyDevils jsou v TOP 5 svých divizí

16. 2. 2021 | 12:40 Counter-Strike 2
36. sezóna dlouhodobých soutěží od portálu ESEA se dostává do poloviny základní části. Česko-slovenská scéna má své zástupce ve všech divizích kromě té nejvyšší možné, tak si pojďme opět shrnout, kdo jak na tom aktuálně je.
ESEA League
ESEA League

ESEA Advanced

Druhou nejvyšší otevřenou ligou je divize Advanced, kde máme v této sezóně tři zástupce. Všechny zápasy SINNERS Esports, Sampi.Tipsport a Sazka.BRUTE navíc aktivně pokrýváme v našem Zápasovníku, kam neváhejte zavítat, pokud vás zajímají jejich zápasy. Nejlépe na tom po devíti zápasech jsou hráči SINNERS, kteří v posledních dnech dokázali porazit Izako Boars nebo PAPERPLANES a se skórem 6-3 jsou aktuálně na 5. místě.

Jen o sedm příček níže se nachází Sampi.Tipsport, kteří ještě mají několik zápasů k dobru. Jejich současná bilance je 4 výhry a 2 prohry. Sazka.BRUTE jsou na tom bohužel přesně naopak, v supertýdnu totiž ze čtyř zápasů vyhráli jen jednou. Napravit to však mohou v následujících třech dnech, kdy na ně čeká jeden zápas každý večer.

ESEA S36

ESEA Main

V následující divizi Main v tuto chvíli najdeme tři neporažené týmy, hned za nimi ale dotírá nejlepší česko-slovenský zástupce ENTERPRISE esports. Nové sestavě to opravdu pálí, aktuálně EP nasbírali pět vítězství v řadě a celkově jsou s bilanci 7-1 na 5. místě. O devět pozic níže najdeme Dark Tigers, kteří mají 6 výher a 2 prohry. Ve třetí desítce se pak pohybuje eSuba, která se na skóre 5-2 dostala po nedávné vyrovnané hře s třetím týmem tabulky. Ve zlatém středu celkového pořadí se poté drží Entropiq (4-3), kteří po třech prohrách opět vyhrávají.

ESEA Intermediate

Předposlední divizí ve struktuře ESEA lig je Intermediate, kde z naší scény najdeme hlavně akademie. Vedle Gunrunners.AOC Academy se skóre 5-4 ale najdeme také tým ANDROMEDA, který se dostal daleko také ve víkendové kvalifikaci na HAL3000 MČR Tour. Další čeští a slovenští zástupci se pak nachází mimo TOP 100.

ESEA Open

Úplně poslední ligou je divize Open, do které se může přihlásit naprosto každý. I přesto zde ale pravidelně najdete kvalitní týmy, které musí ve struktuře začít hezky odspoda. Z naší scény se aktuálně nejvíce daří BloodyDevils, kteří za 8 zápasů ani jednou nepoznali hořkost porážky a jsou těsně pod stupni vítězů. Ve druhé stovce gigantického žebříčku o 709 týmech pak najdeme další zástupce jako Alza (6-2) nebo GLORE (6-3).


Pokud byste se na zápasy ESEA lig chtěli podívat živě, tak od dnešního dne se vysílání vybraných zápasů chopí Jiří 'Bananides' Johanides a Matěj 'forji' Kmiť. Dnes si tohle duo vezme na paškál souboj eSuby proti 777 Esports v 19:00 a následně okomentují také zápas Sazka.BRUTE proti Contact Light o hodinu později.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.