Přejít k hlavnímu obsahu

Jak tráví Vánoce domácí cosplayeři?

24. 12. 2018 | 16:00 Všechny hry
Napadlo vás někdy, jak asi musí vypadat vánoční stromečky cosplayerů, nad jejichž výtvory člověku nezbývá, než žasnout? Nás ano a tak jsme zjistili, jak to vlastně cosplayeři mají nejen s vánočními stromky, ale s Vánoci obecně.
Hemulka a Vánoce
Hemulka a Vánoce

Ali & Ketrin 

Vánoce jsou pro nás čas, kdy máme konečně chvilku volna,po roce stráveném téměř každý víkend na akci či tvorbou kostýmu, trávíme svátky doma vymýšlením našich "cosplay stromků". Už dříve jsme se rozhodli, že řezat živý strom nechceme a umělý, to tak nějak není ono. Začalo to ozdobenou kosou, letos už jsme ozdobili celý cosplay. laugh Jinak máme Vánoce celkem běžné, každoročně jíme salát a řízky a navštěvujeme rodinu a přátele a předháníme se, kdo vymyslí větší blbost v podobě dárků. smiley
 

Hemulka

Vánoce jsem za svůj život oslavila mnohými způsoby, ale stejně nejlepší jsou v úzkém rodinném kruhu a s dobrým jídlem. Osobně miluju nakupování vánočních dárečků. Sice nezačínám v září, jako někteří fanatici, ale vždy se snažím darovat něco výjimečného. Co ale nemám ráda jsou vánoční zvyky... Tedy některé z nich. Proč bych se měla nervovat, jestli v mém jablíčku bude hvězdička, nebo křížek? A co když se moje lodička potopí? Naopak kaprovu šupinku si vždy ráda do peněženky dám a poslední roky dělám ze zvyku i speciální fotky pro své followery, tak tady taky máte.
 

Hemulka a Vánoce

Shio

Hned na začátek musím říct, že naše rodina Vánoce až tak neřeší. Ano, máme stromeček, nějaké to cukroví (kdyby náhodou přišla návštěva) a totálně nejlepší večeři v roce – na tu se každoročně těším z Vánoc nejvíc. Co se týče dárků, tam to bereme opravdu s mírou. Nakupujeme si dost věcí přes rok, takže pod stromečkem toho zase tolik není – ale pro nás ty Vánoce o dárcích ani moc nejsou. Navíc já mám docela problém s vybíráním dárků (nemám na to fantazii), takže jsem ráda, že nemusím kupovat dárky celé rodině – to by mě asi zabilo a se mnou i moji peněženku.

A jak u nás Vánoce vypadají? Pro mé cosplayerské já to znamená, že bych měla navléct nějaký vánočně laděný kostým a udělat krásné sváteční přání na sociální sítě. Mé herní já je nejvíce spokojené, když si může přes den hrát hry se známýma – letos je jasnou volbou World of Warcraft. No a mé rodinné já se vždycky těší na návštěvu příbuzných a společné sledování pohádek. Víc vám toho asi povědět nestihnu, protože musím jít balit dárky – ještě, že jich nemám tolik ;) Přeji Vám všem krásné prožití Vánočních svátků.
 

Shio

CarrotCZ

Vánoční svátky letos neslavíme nějak velkolepě a popravdě mi to ani nevadí. Stromeček skrz velikost bytu a kočce mít stejně nemůžeme, proto jsem už minulý rok vymyslela alternativu, která nestojí moc peněz ani námahy a funkci splní tak či tak. laugh Jedinou vánoční tradici, kterou se snažím dodržovat, je adventní věnec a cukroví, ale musím se přiznat, že letos cukroví bude jen nepečené, protože jsem to s časem moc nevychytala. A co bych chtěla najít pod stromečkem? Stačil by mi poukaz na 2-3 dny klidu a kdyby se Ježíšek chtěl jó překonat, myčka na nádobí by se taky hodila. laugh Ale pro mě je ze všeho asi na Vánocích nejdůležitější si ten čas užít s rodinou a na dárcích mi nesejde

RabbitCZ

Mary & Feinobi

Samozřejmě vždy před Vánoci nafotíme něco tématického. Letos s cosplayi z The Walking Dead: The Final season.
 

Mary & Feinobi

TanakhT

Vánoce jsou pro mě dost tradiční období. Vždy, když začne volno, balím počítač a jedu k rodičům za Prahu strávit Vánoce hraním single player her. Večeříme tradičně kapra nebo řízek se salátem. Máme i rybí polévku! Pouštíme si koledy a po večeři hned rozdáváme dárky. Z klasických tradic už neděláme nic, protože u nás v rodině nejsou žádné děti, ale třeba mamka vždycky schovává šupinu někomu pod talíř. Co se týče dárků, moje rodina je v tomhle trochu šílená a každý, kdo mě zná, to ví. Míváme něco mezi 100 - 150 dárky na zhruba 8 lidí. Je to zapříčiněno hlavně tím, že si nedáváme dárky moc v průběhu roku, ale všechno si necháváme na Vánoce.

TanakhT
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.