Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zkazit rodinnou dovolenou? Utraťte veškeré úspory za 65 000 V-Bucks ve Fortnite

23. 6. 2019 | 11:41 Fortnite
Něco podobného se stalo uživateli Redditu s přezdívkou u/A_Sad_Frog. Když zjistil, že jeho synovec a neteř použili našetřené peníze k nákupu V-Bucks ve Fornite, bylo po rodinné dovolené. Samozřejmě o tom neměl ani ponětí.
V-Bucks
V-Bucks

V-Bucks jsou virtuální měna užívaná Epic Games, která dovoluje hráčům pořizovat si různé skiny, „harvesting tools“, kluzáky v item shopu, stejně tak jako battle passy pro každou sezónu a „tiery“. Ceny skinů začínají na 800 V-Bucks, což je sotva 10 dolarů, cena extravagantnějších se designů může pohybovat i na 24,99 dolarech.

Uživatel Redditu u/A_Sad_Frog dovolil svému malému synovci a neteři, aby použili jeho PlayStation účet. Ti, navzdory tomu, že pro užití jeho kreditní karty je potřeba ověřovací kód, nakoupili více než 65 000 V-Bucks. Zmíněný uživatel poté odhalil, že děti utratily kolem 531 $ (v přepočtu cca 11 953 Kč). Ověřovací kód obešli tak, že prostě před každým nákupem doplnili jeho PlayStation „peněženku.“ 

„Abych to shrnul, 422,90 liber (výše zmíněných 531 dolarů) bylo utraceno během týdne, nejvíce z toho právě včera. Když jsem se dostal zpátky k účtu, abych odhadl škodu, 20 000 V-Bucks už stihli utratit,“ vysvětlil majitel PlayStationu. „Viděl jsem, že PlayStation peněženka byla doplněná před každým nákupem, takže to zaplatili tak, že si nejdřív pořídili měnu do peněženky. A to očividně nevyžaduje žádný kód.“ 
 

NVIDIA

Aby byla situace ještě horší, peníze pocházely z účtu uživatelovy přítelkyně, kam ukládala peníze na rodinný výlet ve Spojených státech. Na účtu bohužel žádné peníze na prázdniny nezbyly. „Cítím se hrozně provinile, že jsem svou přítelkyni dostal do takové situace. Děti mrzí, co udělaly. Nejsme moc bohatí a tohle nás dost zasáhlo,“ dodal uživatel. 

PlayStation store bohužel nemá žádné opatření pro případ, kdy něco nakoupíte omylem, a banka v tomhle případě pravděpodobně také moc nepomůže. Možná nešťastnému páru ale přece jen svitla naděje a společnost Epic Games jim přece jen pomůže. Skrze vlákno na Redditu se na uživatele obrátil Sean ‚MrPopoTFS‘ Hamiton, komunitní koordinátor Epic Games, a žádal, ať se na něj obrátí, aby jim pomohl problém vyřešit. 

Jelikož přes 20 000 V-Bucks už bylo utraceno, nezbývá než čekat, zda uživatel dostane něco ze svých peněz zpět, ačkoliv nebyl nákup ze strany majitele účtu záměrný, bylo za ně do hry už pravděpodobně něco pořízeno.

 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: dovolená,