Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zlepšit sebe a svůj rank

12. 2. 2020 | 13:59 Všechny hry
V dnešním článku se zaměříme na činnosti, které vám pomohou zlepšit se ve vaší oblíbené hře a zajistí vám tak postupem času vyšší hodnost.
logo
logo

Sledujte profesionální hry

Pokud budete často koukat na zápasy nejlepších týmů světa, jistě se něco nového naučíte a lépe porozumíte své oblíbené hře. Důležitý pro vaše ponaučení a následné pohopení problematiky je také vhodný komentátor, který dění ve hře dopodrobna vysvětlí a vy tak budete nejen vědět, jaká je meta a co máte dělat, ale rovněž proč a kdy se vám daná věc vyplatí.

Hrajte s kamarády

Mnohdy sami nevidíme své vlastní chyby, a tak potřebujeme někoho dalšího, kdo nás na ně upozorní. Navíc pokud se stejnými lidmi hrajete delší dobu, jste sehraní, jde vám to lépe a šance na zvýšení ranku je mnohem vyšší než u lidí hrajících solo. Asi není nutné zdůrazňovat, že s přáteli si hru i lépe užijete.

Vyvarujte se nadávkám

Často se stává, že hrajeme s někým, komu se úplně nedaří, ba dokonce hru kazí. Tím, že mu budeme nadávat však situaci nezlepšíme, můžeme ji pouze zhoršit. Naštvaný hráč může začít hru kazit úmyslně, a pak už nebude šance na výhru ani minimální. Snažte se své spoluhráče namotivovat a pochválit je i za sebemenší povedenou akci, a pokud nezvládáte jejich neustávající tragické výkony, místo nadávek raději využijte tlačítko pro ztlumení a ignorujte je.

Využívejte analytické nástroje

Velmi populárním analytickým nástrojem pro League of Legends, PUBG a Dotu 2 je Gosu.Ai. Pokud povolíte ve hře přístup k vašim herním datům třetím stranám a přihlásíte se pomocí svého účtu na zmíněných stránkách, automaticky vám zanalyzuje vaše hry. Poté uvidíte detailní přehled vašich her, nejlépe hraných hrdinů a zároveň vám řekne, kde máte mezery a doporučí vám pro vás vhodné kurzy. Pokud si zaplatíte prémiové členství, získáte přístup k ještě detailnějším statistikám a návodům, jak se zlepšit.

gosu.ai

Hrajte pravidelně

Pokud si zahrajete každý den alespoň jeden až dva zápasy, bude to na vaše výkony mít doslova blahodárný vliv. Budete totiž neustále v obraze, jaká je meta a nebudete překvapeni novými taktikami. S tím samozřejmě souvisí i čtení herních aktualizací, takzvaných "patch notes", díky kterým budete ihned vědět, co je ve hře nového a nebudete v prvních hrách po updatu tápat. I kdyby se vám nějakou dobu nedařilo, nevzdávejte to. Snažte se udržet si pozitivní myšlení a nenechte se zaslepit hněvem, bude se vám lépe přemýšlet a nebudete dělat hloupé chyby.

Sledujte výuková videa a tutoriály

Na internetu je plno výkukových materiálů a jsou tam dokonce lidé, kteří se učením hraní esportových titulů živí. Jedním ze zářných příkladů je poloprofesionální Dota 2 hráč Andrew "Jenkins" Jenkins. Sám je jedním ze sta nejlepších hráčů v Americe a na jeho YouTube kanálu naleznete téměř každý den nové video o fungování Doty a jak správně chápat hru. Zároveň pořádá individuální tréninkové lekce, kde vám ukáže vaše chyby a pomůže je odstranit.

Závěrem

Ideálními podmínkami pro růst vašeho ranku jsou stabilní parta lidí, se kterými si rozumíte, pravidelné hraní a hledání prostoru pro zlepšení i mimo hru. Nezapomínejte však, že váš rank není to podstatné, hru byste si měli především užívat.

Štítky: gaming, rank