Přejít k hlavnímu obsahu

James Banks obvinil organizátory turnajů z neplacení komentátorům

27. 11. 2019 | 12:19 Counter-Strike 2
Problém, který esport scénu doprovází hned od samotných počátků, se zase dostává na světlo. Opět se totiž dostává na světlo to, že organizátoři neplatí komentátorům klidně až půl roku po skončení turnaje.
Výchozí obrázek

Komentátor, moderátor a žurnalista James Banks na svém Twitteru opět otevřel téma placení komentátorům na CS:GO turnajích. Tam si totiž postěžoval na to, že množství organizátorů neplatí komentátorům včas, některé dokonce až 6 měsíců, čímž mohou pro poškozené vzniknout výrazné finanční problémy.

james banks

Potvrdil také, že stejné problémy nemá jen on, ale také další velká jména, která známe z vysílání CS:GO turnajů. Jako možné řešení tedy navrhl vytvořit spolek, který by sdružoval komentátory, talenty a analytiky, kteří by tak měli společně sílu bojovat proti těmto nekalým praktikám.

Spousta jeho fanoušků mu navrhla jako možné řešení zveřejnit jména organizací, které neplatí. To však odmítl ze dvou důvodů. Komentátoři se bojí, že pokud by veřejně prozradili jména neplatičů, měli by problémy získat znovu práci. A jako další důvod uvedl, že ani zveřejnění těchto organizací nemusí vůbec pomoct - před časem totiž vyhlásil neplatičem organizaci Unikrn, ta mu však do teď dluží přes 10 000 Eur.

Aby však organizátory jenom nehanil, pochválil například WePlay! a Eden Esports, kteří, i když jsou ve světě CS:GO necelý rok, vždy platili bez problémů. A pochválil také ESL a DreamHack, jenž se Jamesovi sami ozvali, aby si ověřili, zda mu taky nedluží něco navíc.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.