Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! Barvy Entropiq nyní budou hájit Twisten i bývalé hvězdy Overwatch League

3. 2. 2021 | 20:12 VALORANT
Loni v létě vstoupila česká organizace Entropiq na VALORANT scénu hned se dvěma týmy, oba však do konce roku nepřežily. Nedostatečný progres přiměl vedení této vysoce ambiciózní organizace ohlížet se jinde a díky zahraničním zdrojů jsme s předstihem věděli, že nová pětice už je kompletní. Po reportu koncem ledna se vše oficiálně potvrdilo právě dnes.
Entropiq VALORANT
Entropiq VALORANT

Spojení organizace Entropiq a v té době nejlepšího českého týmu FerrariPeek slibovalo v roce 2020 velké věci, ty se však nikdy neuskutečnily. Týmu se před ani po změnách nepodařilo uhrát žádný větší výsledek, díky kterému by se přiblížil vysněnému hraní na full-time. Obě strany se rozešly v polovině prosince, ale až o měsíc později se obsáhle na tohle téma vyjádřil kapitán Tomkeejs na své fanpage. V organizaci jako takové i přes neshody s týmem pokračoval kouč David 'Davsa' Halberštát, jehož setrvání tak dávalo jasně najevo, že i když se Entropiq na přelomu roku rozloučili také se svou mezinárodní sekcí, tak VALORANT u nich bude mít i nadále budoucnost.

Francouzský novinář Guillaume 'neL' Rathier jako první odhalil fakt, že hledání Entropiq už je u konce. Jádro nového týmu totiž pochází z Francie, odkud má informace, ale domácí fanoušky jistě potěší, že součástí pětice je i jeden z nejlepších českých hráčů. Karel 'Twisten' Ašenbrener byl oficiálně odhalen jako první, ačkoliv jeho akvizice dala zabrat možná nejvíce. Okolo jeho přestupu z eSuby totiž údajně probíhala dlouhá jednání.

V jednom rozhovoru už dříve Twisten prohlásil, že v minulosti obdržel vícero zahraničních nabídek a odmítl i jednu profesionální. On ale nejprve chtěl ukázat, že eSuba má na to v Evropě prorazit, a až možnost hrát v této zajímavé sestavě, navíc pod českou střechou, jej přiměla opustit česky mluvící týmy. I samotný fakt, že se rozhodl právě pro tento tým, hovoří o tom, že potenciál opravdu skrývá vysoký, podobně jako samotná organizace.

Možná tou vůbec největší hvězdou celé sestavy je bývalý hráč Overwatche, který už má za sebou ale i působení ve VALORANT sekci Ninjas in Pyjamas, Damien 'HyP' Souville. Vedle dvou dalších francouzských hráčů, Toma 'APO' Bonniona a Romaina 'VlaDéDé' Mieudonneta, najdeme na soupisce i Tima 'Taimou' Kettunena z Finska, svého času jednu z velkých hvězd Overwatch League. Z tohoto světa pochází i kouč Tommaso 'joYnt' Gavioli.

VALORANT Champions Tour startuje otevřenou kvalifikací 4. února, takže snad brzy uvidíme Entropiq v akci!

Složení nové VALORANT sekce Entropiq:

 Francie Damien 'HyP' Souville
 Francie Tom 'APO' Bonnion
 Francie Romain 'VlaDéDé' Mieudonnet
 Finsko Timo 'Taimou' Kettunen
 Česká republika Karel 'Twisten' Ašenbrener

 Itálie Tommaso 'joYnt' Gavioli – trenér

Štítky: Entropiq, Twisten
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.