Přejít k hlavnímu obsahu

Je tohle bug, nebo obyčejný boost? Guild Esports byli diskvalifikováni z First Strike kvalifikace po výhře nad G2

15. 11. 2020 | 15:23 VALORANT
Tým Guild Esports, jehož spoluvlastníkem je bývalý slavný fotbalista David Beckham, se opravdu neraduje z rozhodnutí, které včera učinili vývojáři Valorantu. Po použití boostu na mapě Ascent v zápase proti nejlepšímu týmu světa G2 Esports byl totiž tento celek i přes výhru 13:10 diskvalifikován.
bug
bug

Hráči Guild Esports využili neférové výhody, která už je ve hře několik měsíců, ve 12. kole zápasu první evropské kvalifikace na First Strike. Pomocí zdi od Sage a turrety od Killjoy vyskočil jeden hráč na B site tak vysoko, že mohli střílet přes okno až do lobby. Ukázku můžete vidět ve videu níže. Tento trik jim pomohl kolo vyhrát, ale po přezkoumání od Riot Games byli z kvalifikace vyřazeni. Nemají ale úplnou smůlu, šance se dostat na turnaj stále ještě je. Budou se ale muset znovu zúčastnit příští kvalifikace a zajistit si své místo znovu. To jejich totiž nahradil tým G2, který místo Guild postoupil do čtvrtfinále a následně dokráčel až k postupu do regionálního finále.

Nejen hráči Guild Esports, ale i komunita se bouří proti tomuto rozhodnutí. Mnozí už jenom proto, že tento boost byl objeven již v srpnu, pokud to tedy Riot Games považují za bug, měli spoustu času na jeho opravení. Na druhou stranu se jeden z hráčů G2, David "Davidp" Prins, brání screenshotem z pravidla 7.2.6 ze sady pravidel kompetitivního Valorantu. „Objevování nových způsobů, jak použít herní funkce, dle vlastního uvážení provozovatele turnaje nefunguje tak, jak bylo zamýšleno, a nesplňuje původní myšlenku VALORANTU,“ stojí v pravidlech.

Ať už bylo rozhodnutí správné, nebo ne, tak jej Riot Games zpátky vzít nemůže. Turnaj totiž pokračoval dále a Guild Esports by maximálně mohli Riot žalovat, pokud by se jako organizace cítili až tak ublížení. V diskuzích totiž padala i informace, že se využití tohoto bugu hráči před zápasem ptali adminů turnaje a ti jim neodepsali. Guild Esports se tedy budou muset spoléhat na druhou kvalifikační cestu, která startuje již tohle v pondělí.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.