Přejít k hlavnímu obsahu

Jednoruký Rocket League hráč porazil bývalého mistra světa

27. 4. 2021 | 11:32 Rocket League
Jednoruký profesionální hráč hry Rocket League, Ashllxyy, porazil bývalého mistra světa Kylea "Scrub Killa" Robertsona. Zápas byl klasicky jeden na jednoho ve formátu bo1. Ashllxyy si výhrou 6:3 připsal na svůj účet výhru 5 000 USD.
Ashllxyy vs Scrub Killa
Ashllxyy vs Scrub Killa
Zdroj: Nifey.com

Ashllxyy je profesionální jednoruký hráč hry Rocket League, který se momentálně nachází na 6. místě nejlepších hráčů světa, nedávno porazil bývalého mistra světa Kylea "Scrub Killa" Robertsona a na svůj účet si díky této výhře připsal 5 000 USD, což je v přepočtu 107 000 korun. 

Ashllxyy, původem z Anglie, se narodil bez pravé paže a hru tak ovládá pomocí levé ruky, brady a pravého ramene. I přes svůj handicap se Ashllxyy dokázal umístit na velmi dobré příčce světově nejlepších hráčů Rocket League, což si zaslouží obrovský obdiv. Přihlásil se do exhibičního 1v1 turnaje, ve kterém dokázal vybojovat první místo, když vyhrál nad bývalým mistrem světa 6:3. Zápas se pro Ashllxyyho nevyvíjel vůbec dobře, jelikož prohrával 1:3, podařilo se mu však udělat neuvěřitelný comeback a zápas otočil ve svůj prospěch. Scrub Killa sice vyhrál post nejlepšího hráče světa ve formátu 3v3, před tím byl ale považován také za nejlepšího hráče v 1v1.

Ashllxyy začal svoji kariéru na PlayStationu 4, v lednu však přešel na PC. Jeho úplné začátky byly v devíti letech, kdy hrál nohama a v žebříčku dosáhl na bronze. Přepnutí na jeho nynější kombinaci ovládání a přesun na PC proběhl ve snaze zlepšit se ve hře a jak je vidět, opravdu mu to vyhovuje. Nyní, po vítězství nad mistrem světa má Ashllxyy v hledáčku být nejlepší ve 3v3 a otestovat se na té nejvyšší úrovni.

"Mým snem, jako každého dobrého hráče, je být nejlepší ve všem. Momentálně se budu držet v 1v1 a uvidím, jestli se někam dostanu, poté se zkusím naučit 3v3," řekl Ashllxyy ve videu na Youtube.

Zdroj: www.ginx.tv
Štítky: Rocket League