Přejít k hlavnímu obsahu

Jste z Královéhradeckého kraje? Tak to musíte dorazit na turnaj se záštitou Jaroslava Plašila

30. 6. 2020 | 12:35 EA SPORTS FC 24
Rychnovský okres se o prázdninách stane domovem pro první esportový turnaj v Královéhradeckém kraji, a nepůjde o jen tak obyčejný turnaj. Je výjimečný hned v několika ohledech, ať už se jedná o hodnotu cen, dobu trvání, počet zúčastněných hráčů nebo o to, že se odehraje pod širým nebem.
IndiGO FIFA 20 Cup
IndiGO FIFA 20 Cup

Nemáte ještě plány na prázdninové soboty? Myslíte si, že vám FIFA celkem jde a chcete své schopnosti předvést? Nebo chcete jen pochillovat na prvním open-air turnaji v Královéhradeckém kraji? Pokud jste alespoň na jednu z předchozích otázek odpověděli ano, měli byste zvážit účast na IndiGO FIFA 20 Cupu, ať už jako hráči, nebo diváci. Pět kvalifikačních turnajů se totiž odehraje v pěti městech rychnovského okresu.

V každém z nich se utká 70 hráčů, jejichž jediným cílem bude postoupit do finálového turnaje, který se odehraje 15. srpna v Dobrušce. Kromě nekonečného hraní FIFA 20 bude při každém turnaji přítomen i doprovodný program. V historických centrech měst vyrostou Rampušák pivní zóna pro dospělé a chill-out zóna pro mladé s bezplatným připojením k Wi-Fi. Uprostřed herního areálu bude také hudební stage. Najdete zde i atraktivní fotbalové soutěže nebo náborovou akci pro mladé rozhodčí připravenou Fotbalovou asociací České republiky.

Nejúspěšnější hráče čekají velmi atraktivní ceny v celkové hodnotě 150 000 Kč. Hlavní ceny jsou následující:

  • 1. místo: Nadupaný herní počítač ASUS v hodnotě 35 000 Kč
  • 2. místo: Herní notebook ASUS ROG Strix v hodnotě 20 000 Kč
  • 3. místo: PS4 Pro v hodnotě 10 000 Kč
ceny

Hráči budou v kvalifikačních turnajích rozděleni do deseti skupin po sedmi hráčích. V play-off každé kvalifikace se nejlepších 32 střetne a zabojuje o šest postupových míst do velkého finále v Dobrušce. Během pěti týdnů sem tedy postoupí třicet hráčů a zbylá dvě místa zaplní organizátoři turnaje divokými kartami. Hrát se bude na konzolích PS4, startovné můžete zaplatit zde. Nic vám nebrání se zaregistrovat na více kvalifikací a zvýšit si šanci na postup do finále. Soutěž není věkově omezena, ale pokud ještě nejste plnoletí, budete muset spolu s e-ticketem potvrzujícím zaplacení startovného u vstupu předložit i podepsaný souhlas zákonného zástupce.

Tvářemi turnaje jsou dvě fotbalové hvězdy z Rychnovska. Tou první je legenda české reprezentace, bývalý kapitán Girondins Bordeaux a záložník Jaroslav Plašil. Tomáš Petrášek z týmu Rakow Czestochowa se zase v nejvyšší polské lize pyšní nevídanými statistikami. Z pozice obránce nastřílel ve 106 zápasech 29 gólů a v soutěži se pyšní nejvyšším počtem vyhraných hlavičkových soubojů. Ve FIFA 20 patří do nejlepší desítky v hodnocení síly.

Veškeré potřebné informace k turnaji, včetně kompletních pravidel, najdete na stránkách turnaje.

Termíny