Přejít k hlavnímu obsahu

Kam nEophyte s novým CS:GO týmem míří?

7. 8. 2018 | 12:22 Counter-Strike 2
New way of fight, neboli nEophyte, patří k domácímu gamingu dlouhá léta. Doba TombeRa a jiných je však nenávratně pryč a nyní to vypadá, že nejnovější laťka nebude také nastavena vůbec vysoko. Ve vší úctě se tedy ptáme, jaké vůbec mohou být cíle nových nEophyte? A proč?
Výchozí obrázek

New way of fight, neboli nEophyte, patří k domácímu gamingu dlouhá léta. Doba TombeRa a jiných je však nenávratně pryč a nyní to vypadá, že nejnovější laťka nebude také nastavena vůbec vysoko. Ve vší úctě se tedy ptáme, jaké vůbec mohou být cíle nových nEophyte? A proč?

V minulém desetiletí byl nEophyte respektovaným pojmem, jeho hráči byli mistry svých oborů. Pokud bychom ale měli žít přítomností, slavná značka spadla do průměru. Tato kdysi opěvovaná organizace zažila několik znovuzrození a ačkoliv to už nikdy nebylo, jako dřív, v první polovině i tohoto desetiletí se nějaké ty úspěchy našly. Vedení nEophyte dokázalo podporovat sekce, které držely krok s domácí elitou, řadu účastí na Mistrovství České republiky zúročily v letech 2014 a 2015 ve dva mistrovské tituly v CS:GO. Tím ale vše skončilo a značka opět upadla do zapomnění.

Když jsme se loni v červnu dozvěděli o chystaném návratu, který byl v prosinci oficiálně potvrzen, vzhledem k obeznámení s novou vlastnickou strukturou jsme věřili, že by nEophyte mohli opět stoupat. Prvotní nábor Hearthstone sekce vypadal jako první pomalý krůček k návratu – tři hráči, kteří své kvality mají, nicméně nepatří mezi nejžádanější domácí zboží a nejde ani o hráče s početnou fanbase, která by pomohla legendární značce k návratu do povědomí komunity.

Tato sestava to sice postupem času dotáhla na LAN finále týmové COOL Hearthstone ligy, ale pokud se podíváme třeba na oficiální facebookovou fanpage, z průběhu akce zde neuvidíme jedinou zmínku. Až dodnes je poslední zprávou informace o postupu na tohle finále, dnes to bude nějaký měsíc a půl bez jediné zprávy. I naše pozitivní vnímání comebacku nEophyte začíná upadat, ačkoliv stále doufáme, že v pozadí nové vedení něco připravuje a ještě nás všechny překvapí. To se tento týden událo a bohužel musíme říci, že v negativním smyslu.

Dávná hvězda nEophyte, i to byl dnešní hráč mousesports Tomáš 'oskar' Šťastný

Prvotní angažování tria Hearthstone hráčů ukázalo trend, jakým se zřejmě bude organizace udávat, tedy podpora jednotlivců, nikoliv týmových her. Od svého rebornu se nEophyte pyšnili a stále pyšní touto zprávou na svém botovi u fanpage: „Podobně jako LoL pro nás v současnosti CSGO není priorita. To ale neznamená, že zahálíme.“ Je veřejným tajemstvím, že těchto týmů bylo odmítnuto na desítky, troufneme si říci, že zájem znovuzrodit legendární jméno mohly mít zájem i elitní celky, které v jiných barvách třeba uvidíme i na MČR. Nakonec je tomu zcela naopak; ve všem respektu k hráčům, do řad nEph zamířil tým, o kterém dá se říci slyšel jen málokdo.

Když si odmyslíme pokusnou anabázi s PlayerUnknown's Battlegrounds, vedle současné čtyřčlenné Hearthstone sekce a pěti hráčů Clash Royale je nábor nového CS:GO týmu Marka 'Maryaless' Matjuchina a návrat ke Counter-Strikovým kořenům první opravdovou podporu týmové hry. Nezatracovali bychom neznámé hráče, a než jsme se uchýlili k tímto tónem psanému článku, udělali jsme si dostatečný průzkum. Nejenže jde o hráče s minimálními týmovými zkušenostmi, ani individuálně na uznávaných platformách nepřevyšují konkurenci, spadají do průměru.

Neradi bychom hanili jednotlivé hráče tohoto týmu, jehož kompletní soupisku naleznete níže. Každý nemůže patřit ke špičce, minimálně pokud jde o nováčky na scéně. Právě scéna i takové týmy potřebuje, tvoří se z určitých vrstev a vytváří koloběh. Bohužel si troufneme říci, že si na sebe kluci upletli zbytečný bič. Už od prvního zápasu pod názvem nEophyte jsou ostře sledováni a ačkoliv si valná část dnešní komunity nemusí kdysi slavnou značku vůbec pamatovat, ti, kteří ano, jim nic nedarují. Tým bude pod tlakem veřejnosti, a pokud se nestane zázrak a Maryalessova parta nezačne trápit přední týmy, její vývoj bude minimálně dosti bolestivější, než by být mohl.

V barvách nEophyte získal 3 roky zpět i mladičký Frozen svůj první mistrovský titul

Rádi bychom se ve výsledku mýlili. I my jsme kdysi byli fanoušky nEophyte, přáli mu i v Evropě. Jenže je třeba se dívat na odraz dnešní reality a tímto to definitivně vypadá, že New of way fight budou jen jedním stéblem v česko-slovenské kupce sena. Už žádný punc výjimečnosti.

Složení nové CS:GO sestavy nEophyte:

{#Česká Republika} Marek 'Maryaless' Matjuchin
{#Česká Republika} Lukáš 'Stoneerko' Silný
{#Česká Republika} Jakub 'JMSx' Novák
{#Česká Republika} Jakub 'Drúman' Mylbachr
{#Česká Republika} Zdeněk 'malltrax' Mach

Co si vy myslíte o současném dění v této organizaci, přijde vám nábor této sestavy správný? Jaký vůbec mohl být motiv vedení organizace, když se rozhodlo sáhnout k podobnému kroku?

Štítky: nEophyte
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.