Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude bojovat o domácí titul? Do Česka míří cizinecká legie a vrací se legenda

8. 7. 2019 | 16:00 League of Legends
Blíží se další split Hitpoint Masters, ve kterém bude 6 týmů z Česka a Slovenska bojovat o účast na European Masters. Kdo si v lize zahraje a kdo bude krom eSuby útočit na titul?
Hitpoint Legends 2019
Hitpoint Legends 2019

UPDATE #3: Sestavu potvrdil i kouč eXtatusu, Zizou. V sestavě opravdu z jara zůstává pouze Jellou a za tým nastoupí i dva hráči z bývalé eSuba Vodafone Academy.

UPDATE #2: V údajné sestavě Team Moops nakonec nefiguruje pouze Thomasive. Náhradním toplanerem bude Awaker, který s týmem odehrál kvalifikaci.

UPDATE #1: Spekulace se potvrdily a Vikingekrig Esports právě oznámili svou sestavu.

Předem je nutné říci, že informace v tomto článku nejsou potvrzeny a celkově se sestavy v posledních dnech hodně měnily, takže je možné, že se nakonec uděje ještě pár změn. Oficiálně známe pouze sestavy celků eSuba a Rift Rats. Druhý jmenovaný tým ještě musí projít skrz uzavřenou kvalifikaci, kde odehraje jednu BO5 sérii proti vítězi druhé kvalifikace. Velmi silnou sestavu pod svá křídla nalákala organizace Team Moops a na LEGENDS #4 mají šance i údajné sestavy Vikingekrig Esports, AS Trenčín a eXtatus

Team Moops chystá grandiózní vstup na LoL scénu

Jak jste již možná zaregistrovali, na League of Legends scénu se chystá vstoupit organizace Moops, která k sobě v jiných hrách nalákala celou řadu domácích hvězd. Za novou LoL divizí má stát někdejší hráč Fnatic.Beta, NiP či Reason Gaming a trenér Team Secret, Pavel "Mozilla" Klaban, kterého jsme v poslední době vídali spíše za mikrofonem jako komentátora. Asistenta mu bude dělat Micro, který dovedl celek Fenix Sense k čtvrtému místu na ESL Nationals. Sestava se točí okolo junglera Vinxena. 

V týmu dále figuruje dvojice cizinců na botlane - Creon a Lilipp. První jmenovaný, Creon, je italské AD Carry, které má za sebou působení v německé a italské ERL. Německý support Lilipp působil na jaře v týmu BloodRain Gaming a své síly měřil i s Carzzyho týmem BIG Clan. Midlane pozici by měl zastávat finalista posledního MČR, Ordno. Všichni tito hráči za tým nastoupili i v kvalifikaci ve které neměli problém s žádným soupeřem. Mírnou záhadou zůstává toplane, kde by měla působit dvojice Thomasive + Garp, ale kvalifikaci odehrál za tým Awaker.

Potvrzená sestava Team Moops:

 Česká republika Martin "Awakër" Maxa - Substitute (Top)
 Česká republika Jakub "Garp" Novotný (Top)
 Česká republika Marek "Vinxen" Gardoň (Jungle)
 Česká republika Ondřej "Ordno" Prachař (Mid)
 Itálie Riccardo "Creon" Santarelli (Bot)
 Německo Philipp "Lilipp" Samuel Englert (Support)

Team Moops League of Legends

AS Trenčín: Tým mistrů chce místa odcházejících hvězd zaplnit nadějnými cizinci

Celek, který dokázal sesadit eSubu z česko-slovenského lolkařského trůnu spolu moc dlouho nevydržel. Hned čtyři hráči totiž budou domácí titul obhajovat v barvách konkurence. Trojice Jejky, Wondro a Vasked zamířili do eSuby a midař Dread pro změnu přesedlal k Vikingekrig. Budoucnost střelce Charca nám známa není, ale nejspíš je na cestě za zahraničním angažmá. V týmu by měla tedy působit zcela nová pětice. Na toplane se objeví navrátilec na scénu Necromartin, v jungli bude působit SeMike a pozici midlanera by měl zastávat Ruso. Na botlane má přijít neprověřená dánská dvojice Baybror + Noxie, která mnoho zkušeností z kompetitivní scény nemá, ale na zkouškách zřejmě udělali na vedení velký dojem.

Údajná sestava AS Trenčín esports:

 Slovensko Martin "Necromartin" Jucha (Top)
 Slovensko Miňo "SeMike" Vávro (Jungle)
 Slovensko Matúš "Ruso" Rusňák (Mid)
 Dánsko Marcus "Baybror" Bay-Smidt Christensen(Bot)
 Dánsko Sofus "Noxie" Jørgensen (Support)

AS Trenčín Esports

Vikingové odbočili na domácí cestu

Z jarní sestavy vikingů zbyl jen toplaner Adiss. Oficiálně totiž své další angažmá oznámili Rein, Hiro i Gaax a v týmu údajně nebude figurovat ani midař Lachtan. Ačkoliv plány Vikingekrig Esports mohly pro letní split vypadat všelijak, nakonec se organizace rozhodla pro domácí prověřená jména. Na soupisce figurují jungleři Annyeong a Idyiom a na midu bude vládnout obhájce titulu z AS Trenčín, Dread. Česká jména najdeme i na spodní lajně, kde v akci zřejmě uvidíme i jména Kesav a Skyp v kombinaci se zkušeným supportem Sufonem.

Potvrzená sestava Vikingekrig Esports:

 Česká republika Petr "Adiss" Pavlíček (Top)
 Česká republika Dominik "Annyeong" Honzák (Jungle)
 Česká republika Adam "Idyiom" Ospálek (Jungle)
 Česká republika Jan "Dread" Hrbáč (Mid)
 Česká republika Václav "Kesav" Berbr (Bot)
 Česká republika Filip "Skyp" Trefný (Bot)
 Česká republika Dominik "Sufon" Dvořák (Support)

Vikingekrig Esports

eXtatus v roli mírného outsidera?

Tým eXtatus půjde, stejně jako vikingové, do nového splitu pouze s jedním hráčem ze sestavy jarního splitu. Tím bude jungler Jellou, který za tým navíc nastupoval pouze v základní části. Na toplane by měl nastoupit Bobistaa a do týmu by měla přijít i někdejší dvojice z řad eSuba Vodafone Academy - Motýlek a Ovčák. Pozici botlanera by měl plnit Shine, který si na MČR 2018 zahrál v dresu ECLOT. 

Potvrzená sestava eXtatus:

 Česká republika Petr "Bobistaa" Fojtík(Top)
 Česká republika Jiří "Jellou" Linhart (Jungle)
 Česká republika Šimon "Motýlek" Řiháček (Mid)
 Česká republika Patrik "Shine" Kulhavý (Bot)
 Česká republika Dominik "Ovčák" Šilhánek (Support)

eXtatus League of Legends

Velkými favority na postup budou již zmiňované týmy MoopsRift Rats. Proti nim se ale postaví tým Fenix Sense a mix Cat whore. Fenix Sense nedávno skončili na druhém místě na PLAYzone Challenge. Od té doby z týmu střelec Skyp zamířil do Vikingekrig a na jeho místo v kvalifikaci usedli Yoshi či Foglik. V týmu Cat Whore lze rozpoznat AD Carry Mause, midaře Shy a toplanera Haklberyho. Samotná liga by mohla odstartovat okolo 21. července, ale data jednotlivých kol zatím jasné nejsou. Oficiální už ale je, že LEGENDs #4 se pořádají 23. až 24. srpna.