Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo je doopravdy Ellie? Profesionální hráčka nebo sociální pokus?

6. 1. 2019 | 21:15 Overwatch
Žen v odvětví profesionální gamingu nenajdeme mnoho, když se proto v minulém měsíci objevila nová soupiska týmu Second Wind soutěžícího v oficiální Overwatch lize, mnoho lidí se začalo ptát, kdo je vlastně ona neznámá Ellie, o které zatím nikdo nikdy v profesionální scéně neslyšel a proč se o ní nedá získat více informací?
Tracer
Tracer

První spekulace hlavně na sítích Twitter a Reddit byly různorodé, lidé zpochybňovali například její identitu. Mysleli si, že se jedná o nějakého dlouhodobě hrajícího profesionála, který si pouze založil nový účet, často se v tomto směru objevovalo jméno hráče Punisher. Další pak útočili na hráččin samotný gender, čímž už očividně přesáhli určitou hranici. Ellie se totiž rozhodla ukázat na vlastním streamu, kam si také přizvala výše zmíněného Punishera.

To však pouze rozvířilo další pochybnosti a Ellie se tak ve čtvrtek toho týdne rozhodla se slovem "Sorry" na jejím twitteru tým Second Wind opustit. Krátce na to majitel týmu Second Wind objasnil situaci s tím, že Ellie cítila na svou osobu obrovský tlak ze všech stran a nemohla tak pokračovat ve svém angažmá dále, a že Overwatch scéna bohužel není ještě připravena na to, vidět hráče pouze jako hráče či hráčku a nehledat za ním/jí něco více.

Overwatch League

Celá scéna pak reagovala různorodě, někteří se dále zajímali o identitu hráčky Ellie, ale většina profesionálních hráčů jako Daniel "Gods" Graeser nebo Charlie "Nero" Zwarg se proti tomuto chování ohradila. Washington Justice assistant general manager Kate Mitchell navíc oznámila, že je nepřípustné šikanovat nebo jakkoliv obtěžovat hráče/hráčky na základě jejich genderu, a že celá tato situace ukazuje na to, proč je v tomto sportovním odvětí tak málo žen. Dle jejích slov musí právě celé odvětví pomáhat ne jenom ženám a dívkám hrajícím dnes, ale i těm, které dorůstají a chystají se součástí progamingu teprve stát.

Další informace do celé kauzy přinesl až streamer organizace Cloud9 Aspen, který tvrdí, že zná hráče Punishera, jenž je prý doopravdy hráčkou Ellie. Načež přišlo i vyjádření od samotného organizace Second Wind, která se od této hráčky či hráče distancovala s tím, že účet Ellie byl použit k nekalým věcem. Jako poslední informaci dodala i organizace Overwatch League, která dodává, že hráčka Ellie nikdy nebyla do oficiálního rosteru schválena a neodehrála tak žádný zápas.

Opravdovou identitu této hráčky či hráče však nadále neznáme a třeba i nikdy nebudeme, je ale doopravdy důležitá? Důsledek celé kauzy je totiž vcelku jasný, ještě nějakou dobu jednoduše potrvá, než budou ženy moci být přirozenou součástí progamingového světa. Doufejme tedy, že to bude brzy.

Zdroj: kotaku.com
Štítky: Overwatch League