Přejít k hlavnímu obsahu

KETUBOR si oficiálně našel angažmá v Austrálii!

20. 3. 2020 | 14:04 Counter-Strike 2
Měsíce čekání jsou konečně u konce a slovenský matador KETUBOR může představit celému světu své první zahraniční působiště. Služby mistra České republiky v pozici hráče i trenéra bude využívat tým hrající pod organizací Paradox Gaming, který patří mezi osmičku nejlepších celků z Austrálie.
KETUBOR
KETUBOR

Michal 'KETUBOR' Csontoš toho má za sebou na domácí scéně opravdu hodně, ale skutečná výzva přichází až nyní. Zkušený střelec se totiž přestěhoval na druhý konec světa a už nějaký měsíc se připravoval na zahraniční angažmá v jednom z australských týmů. Už před půl rokem na svých sociálních sítích častokrát sdílel zápasy soutěží tohoto regionu, který – buďme upřímní – v České republice a na Slovensku takřka nikdo nesleduje. To se však od dnešního dne nejspíš změní, protože KETUBOR byl již oficiálně představen v novém působišti.

32letý veterán přijal nabídku týmu Paradox Gaming, kde byl hned i u změny v základní sestavě. Paradox se totiž rozloučili s Luke '1ukey' McMillian a právě v rámci představení náhradníka byl odhalen i KETUBOR. Oficiální premiéru na australské půdě si odbyl hned pár hodin po oznamovacím tweetu, Paradox se ale bohužel nepodařilo vyhrát ani jeden ze zápasů play-off ESEA Premier S33. Smutnit však nemusíte, protože na oceánické scéně simultánně fungují ještě dvě další soutěže, kde Paradox Gaming stále čekají boje o nejvyšší příčky.

Jednou z těchto soutěží je čtvrtá sezóna LPL Pro League, kde je ve hře 5 tisíc australských dolarů a Paradox patří spolu s týmem Rooster mezi největší favority. Právě tyto dva týmy se ale před týdnem potkaly v semifinále WB a po třech mapách spadla KETUBORova družina do spodního pavouka. Pokračování je na programu ve čtvrtek 26. března od 9:00 – ideální program ke snídani, koneckonců jako všechna zápasy tohoto regionu, vzhledem k časovému posunu. Třetí ligou je ESL ANZ Champs, tedy místní obdoba ESL Nationals CZSK. Tam aktuální oceánická osmička, tedy alespoň podle žebříčku HLTV.org, čeká na svého soupeře v Lower Bracketu. K postupu na LAN finále potřebují Paradox vyhrát dvě BO3 série, ta nejbližší se odehraje v úterý 24. března od 8:30.

Žádný český nebo slovenský kouč tak daleko za angažmá ještě nezamířil, tak doufáme, že se KETUBORovi bude dařit a svůj tým dotáhne na Minor, či až na Major. Začátkem února to Australanům bez slovenského trenéra nevyšlo, když v obou otevřených kvalifikacích na Rio Minor Closed Qualifier skončili jednu výhru od postupu.

Aktuální sestava týmu Paradox Gaming:

 Austrálie Andrew 'ino' Foster
 Austrálie Luke 'ekul' Blakey
 Austrálie Harry 'bedonka' Hayes
 Austrálie Daniel 'urbz' Urbani
 Austrálie David 'Teal' Vazzoler – náhradník

 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš – trenér

PLAYzone Challenge 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.