Přejít k hlavnímu obsahu

Mazarini se po 9,5 letech vrací do eSuby! Hrát za ni bude s VALORANT týmem Kings of Sosnovka

7. 11. 2020 | 16:00 VALORANT
Mazarini a eSuba, to bylo před více než deseti lety jedno z nejlegendárnějších spojení v domácím esportu. Mazarini si v éře Call of Duty prošel nejen domácími organizacemi, v eSubě ale udělal největší stopu díky svému ikonickému fragmovie. Právě v eSubě kariéru ukončil, a o několik let později pouze nakoukl do světa battle royale. Nyní však už válí ve VALORANTu, a právě v něm se vrací na místo činu.
eSuba VALORANT
eSuba VALORANT

Když se řekne Nikolai 'Mazarini' Lazarev, tak pamětníky napadnou týmy eSuba, nEophyte nebo zahraniční organizace Power Gaming. Napadnou vás také spoluhráči jako Paradox, Luboshmir nebo třeba luckeR. Mazarini na Call of Duty 4 scéně patřil k tomu nejlepšímu, co domácí scéna vyprodukovala, a pravidelně to ukazoval i na mezinárodním poli. Největší ikonou této doby není konkrétní úspěch, nýbrž fragmovie, které je pojmenováno podle motta eSuby: Play With Soul. Na scéně je známé ale spíše jako MAZADOX, což je složenina Mazariniho a Paradoxe. Za videem, které je stylově dlouhé přesně 13:37 a dnes má skoro 3,5 milionu přehrání na YouTube, stál právě Mazarini, který se vedle hraní aktivně věnoval střihu videa, jímž se následně i živil. Psal se však únor 2011 a na webu eSuby se objevil článek o Mazariniho konci s aktivní kariérou. Nebylo to ale navěky.

Koncem roku 2017 totiž vyšel battle royale titul s názvem PlayerUnknown's Battlegrounds, který Mazariniho pohltil. Jako streamer v něm začal pořádat turnaje ve spolupráci s Grunexem a časem založil dokonce i svůj brand Kings of Sosnovka, jak nejprve pojmenoval své celky ve streamerských turnajích, a později začal prodávat i vlastní merchandise. PUBG se však u Mazariniho dostalo do ústranní poté, co se o jediné místo nekvalifikoval na loňské MČR. Bez kompetitivního zápolení by v něm nemělo smysl pokračovat – navíc, když se na scénu letos dostal VALORANT, ke kterému Mazarini jako jeden ze dvou českých influencerů obdržel předběžný přístup a vlétl do něj od prvního dne. VALORANT jej pohltil podobně, jako kdysi PUBG, takže bylo jasné, že pro velkou osobnost domácí esportové scény nastává nová éra. Světy se však propojují a kruh uzavírá. Mazarini se vrací do eSuby!

Tak jako v PUBG totiž Mazarini založil i ve VALORANTu celek s názvem Kings of Sosnovka, ačkoliv název má referenci na lokaci z PUBG. Do sestavy se rozhodl naverbovat nepříliš známá jména, kterým tím dal velkou šanci se ukázat. Z nich dodnes v sestavě vydrželi Drahomír 'bobys' Pohořalý a Patrik 'PataGod' Bojkovský. Během pětiměsíčního působení přišly jediné dvě změny, kromě toho Kings of Sosnovka drží pohromadě, ačkoliv dosud nehráli pod žádnou organizací. Jedinými dvěma posilami se koncem srpna stali Karel 'Twisten' Ašenbrener, jeden z mechanicky nejnadanější hráčů domácí scény, a také Martin 'Hitch' Srp, další veterán z dávných dob Call of Duty 4, který hrál v nEophyte, když Mazarini končil aktivní kariéru. Jako správný tým si kluci samozřejmě do eSuby přivádí také kouče, kterým se stává streamer a komentátor různých titulů Dominik 'Darwy' Kot.

VALORANT jde nahoru a příští rok pro něj bude přelomový, proto nás těší, že i největší domácí organizace se nebojí do něj vstoupit. Modrá krev se tak dnešním dnem přidává k Entropiq, ENTERPRISE nebo Sampi.Tipsport. Otázkou už je tedy jen to, jestli má Maziho crew šanci na to, aby se stala domácí jedničkou? Podle žebříčku VLR jde navíc o 42. nejlepší tým Evropy, takže těšit se v podání eSuby můžeme i na boj v kvalifikaci na First Strike.

Celá sestava vypadá následovně:

 Česká republika Nikolai 'Mazarini' Lazarev
 Česká republika Drahomír 'bobys' Pohořalý
 Česká republika Patrik 'PataGod' Bojkovský
 Česká republika Karel 'Twisten' Ašenbrener
 Česká republika Martin 'Hitch' Srp

 Česká republika Dominik 'Darwy' Kot – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.