Přejít k hlavnímu obsahu

Kinzo: Zvýšili jsme firepower. Proti eSubě se hraje nepříjemně

29. 9. 2020 | 18:30 Counter-Strike 2
Marek "kinzo" Bílek míří se Sampi do play-off letního splitu Tipsport COOL ligy. Základní část skončili Sampi velmi slušnou sérií, když dokázali přehrát eSubu i Enterprise a jen těsně prohráli proti SINNERS. Jak se kinzo na play-off těší a co můžeme od jeho týmu čekat?
Tipsport COOL liga Kinzo
Tipsport COOL liga Kinzo

Jak se budeš ohlížet za ligovou částí, kdy se vám nakonec povedlo postoupit ze třetího místa?

Myslel jsem si, že ligová část pro nás bude daleko jednodušší, ale úroveň se dost zvedla a my jsme měli docela problém, protože jsme možná některé týmy trochu podcenili a skrz to jsme někdy ztráceli body v zápasech, ve kterých jsme neměli nikdy prohrát. Nakonec jsme ale ke konci dokázali vyhrát důležité zápasy a zajistit si play-off z relativně dobrého místa.

Tři zápasy před koncem jste ale měli namále, když jste čelili třem nejlepším týmům tabulky. Jak vzpomínáš na poslední kola?

Jak už jsem řekl, tak proti lepším týmům se nám hraje daleko líp a celkově v důležitých zápasech pod tlakem dokážeme hrát na 100 procent, takže nám tyhle zápasy docela vyhovovaly.

Hodně se o tobě mluvilo v kontextu předchodu na roli IGL. Jak vypadá tvoje role v týmu a jak sis na ni zvyknul?

Já byl vždycky v týmu takovej, že jsem se snažil nějakým způsobem pomáhat IGL, ať už to bylo v callovaní, nebo s přípravou nějakých taktik. Tím pádem to pro mě tak velká změna nebyla a zvyknul jsem si rychle. 

Sampi

Vaše sestava před letním splitem prošla několika změnami. Podařilo se vám sehrát a jsi aktuálně spokojen se složením týmu?

Po změnách sestavy máme po SINNERS určitě nejlepší fire power, takže v tomhle to byl určitě upgrade, ale to vedlo k řadě problémů. Měli jsme třeba problém s přehnanou agresivitou za CT stranu, ale pokud si každý z nás pohlídá svoje chyby, tak tady určitě časem dokážeme být top 1.

...pokud budeme hrat svojí hru a povede se nám pick/ban fáze, tak vyhrajeme 2:0.

V CEE Champions se vám podařilo postoupit na evropské finále. Jak se těšíš na souboje s mezinárodní konkurencí a jak vidíš vaše šance?

Určitě se těším, poslední tři měsíce jsme totiž hráli officiální zápasy jen proti CZSK týmům, takže tohle bude konečně nějaká změna. Nevím jaké týmy se tam kvalifikovali ze zahraničí, ale určitě věřím, že máme na přední příčky.

V semifinále vás čeká duel s CZC.eSubou, kterou jste porazili v jednom z posledních kol, ale poté vám to vrátila v CEE Champions. Co čekáš od tohoto duelu?

Proti eSubě se hraje nepříjemně, protože za tu dobu co spolu hrají mají o něco lepší map pool a jsou lépe připraveni na BO3 série. Myslím si ale, že jsme na tom líp po individuální a týmový stránce, takže pokud budeme hrat svoji hru a povede se nám pick/ban fáze, tak vyhrajeme 2:0.

Team Sampi

Kvůli koronaviru není tolik příležitostí se potkávat osobně. Chybí ti kontakt se spoluhráči a vynahrazujete si jej nějak?

My máme jednou za měsíc bootcamp v gaming housu, takže kontakt se spoluhráčema mi nechybí, ale mrzí mě, že si tenhle rok nezahraju na stage na MČR.

Díky za rozhovor, máš nějaký závěrečný vzkaz pro fanoušky Sampi nebo čtenáře PLAYzone?

Díky za rozhovor, děkujeme za podporu na streamu i mimo něj. Uděláme všechno pro to, aby jsme vás nezklamali v play-off. #SMPWIN


Play-off letního splitu Tipsport COOL ligy začíná již tento čtvrtek od 17:30, právě zápasem Sampi proti CZC.eSubě a hned poté se utkají SINNERS proti Enterprise. Následné finále a zápas o třetí místo proběhnou v sobotu, takže se máme na co těšit.

Tipsport COOL liga